Η Τουρκία θα δοκιμάσει εγχώριους πυραύλους αέρος-αέρος μέσου και μικρού βεληνεκούς με τα F-16

Freepen.gr - Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα δοκιμάσει εγχώριους κατασκευασμένους πυραύλους αέρος-αέρος, αντικαθιστώντας το Αμερικάνικο AIM-120 AMRAAM αργότερα αυτό το μήνα.

Μιλώντας στην εικονική έκθεση SAHA EXPO που άνοιξε σήμερα, ο Υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Mustafa Varank δήλωσε ότι αναμένεται οι εγχώριοι πυραύλοι αέρος-αέρος (Gökdoğan και Bozdoğan) να δοκιμαστούν στο τέλος του μήνα.

Οι πυραύλοι θα δοκιμαστούν από αεροσκάφη F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Όλες οι δοκιμές εδάφους έχουν ολοκληρωθεί και οι πυραύλοι θα εισέλθουν στη μαζική παραγωγή μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δοκιμών πτήσης.

Ο Gökdoğan είναι ένας ανώτερος πυραύλος μεσαίου βεληνεκούς (AMRAAM) παρόμοιος με τον AIM-120, ενώ ο Bozdoğan είναι ένας πυραύλος μικρής εμβέλειας. Αναπτύχθηκε από το τοπικό ινστιτούτο ερευνών, TUBITAK SAGE, οι πυραύλοι βρίσκονται υπό ανάπτυξη από το 2013.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail