Αξιωματούχος των ΗΠΑ: τα ρωσικά υποβρύχια πυρηνικά drones θα μπορούσαν να εξαπολύσουν "ραδιενεργό τσουνάμι"

Russian Defense Ministry
Freepen.gr - Ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε προειδοποίηση σχετικά με το πυρηνικό αποτρεπτικό της Ρωσίας, λέγοντας ότι τα μη επανδρωμένα υποβρύχια αεροσκάφη που είναι εξοπλισμένα με κεφαλές είναι ικανά να προκαλέσουν τσουνάμι, μεταδίδει το RT.

Ο Christopher Ford, Βοηθός Υπουργός για τη διεθνή ασφάλεια, διατύπωσε τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης για τα πυρηνικά όπλα και το διεθνές δίκαιο.

Είπε στους θεατές από την Ουάσιγκτον ότι έχει "λόγους να ανησυχεί για τη ρωσική πολιτική". Ο Ford αμφιβάλλει ότι η Μόσχα, η οποία λέει ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο υπάρχει μόνο για αμυντικούς σκοπούς, θα το χρησιμοποιήσει "αναλογικά" σε περίπτωση σύγκρουσης.

"Οι Ρώσοι έχουν προτείνει ότι θα μπορούσαν να ανταποκριθούν με την πλήρη χρήση πυρηνικών όπλων εάν δουν ακόμη και έναν βαλλιστικό πυραύλο να εισέρχεται", προειδοποίησε η Ford.

Εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την ανάπτυξη του Ποσειδώνα, ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου που θα μπορούσε ενδεχομένως να εξοπλιστεί τόσο με συμβατικά όσο και με πυρηνικά όπλα.

Ένα άλλο ανησυχητικό σημάδι έρχεται με την ανάπτυξη των ρωσικών υποβρυχίων drones που προφανώς σκοπεύει να εξοπλίσει με πυρηνικές κεφαλές πολλών μεγατόνων και να εξαπολύσει στον ωκεανό σε καιρό πολέμου για να κατακλύσει τις παράκτιες πόλεις των ΗΠΑ με ραδιενεργά τσουνάμι, αναφέρει ο Ford.

Συνέχισε λέγοντας ότι μια τέτοια έννοια εγείρει "σοβαρά ερωτήματα" αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail