Η Κίνα αποκαλύπτει το επιθετικό drone Wing Loong-10: Μεγάλη αυτονομία και πλήθος όπλων

Freepen.gr - Η Κίνα παρουσίασε το νέο της επιθετικό drone, το Wing Loong-10 στο Nanchang Airshow 2020 που ξεκίνησε το Σάββατο.

Το αεροσκάφος είναι μια έκδοση επίθεσης κατά εδάφους του Wing Loong. Χρησιμοποιεί 1 κινητήρα ώθησης ZF850 που κοστίζει ¥6 εκατομμύρια, σύμφωνα με αναφορές.

Αναπτύχθηκε από την Chengdu Aircraft Industry Group, Το Wing Loong ή το Pterodactyl-I είναι ένα μεσαίου υψομέτρου μακράς αντοχής drone που χρησιμοποιείται για επιτήρηση και εναέρια αναγνώριση. Είναι ικανό να είναι εφοδιασμένο με όπλα αέρος-επιφανείας για χρήση σε ρόλο UCAV. Μπορεί να μεταφέρει 440 λίβρες σε συνδυασμό τόσο των όπλων όσο και των εργαλείων αναγνώρισης, έχει αυτονομία 2.500 μίλια και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 20 ώρες.
 
Το UAV έχει χρησιμοποιηθεί από τις δυνάμεις συνασπισμού της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη και από την Κυβέρνηση Εθνικής συμφωνίας (GNA) στη Λιβύη.

Το drone είναι ικανό να είναι εξοπλισμένο με μια ποικιλία αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου ενός υπέρυθρου πυργίσκου και ενός ραντάρ συνθετικού ανοίγματος. Προορίζεται για χρήση ως πλατφόρμα επιτήρησης και εναέριας αναγνώρισης, αλλά μπορεί να φέρει όπλα αέρος-επιφάνειας όπως το βλήμα
ba-7 air-to-ground, τη βόμβα με λέιζερ YZ-212, τη βόμβα YZ-102A και την καθοδηγούμενη βόμβα 50kg LS-6.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail