Ανοιξαν οι δηλώσεις COVID για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου - Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής!

Άνοιξαν οι δηλώσεις COVID Νοεμβρίου καθότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση της ΑΑΔΕ  Α.1253/2020  "Τροποποίηση της ΠΟΛ.1162/2018 (Β'3579) απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε." με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα της ΠΟΜΙΔΑ για επιμήκυνση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων COVID  κατά 40 ημέρες, ήτοι μέχρι την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα που αφορά η μείωση. Ετσι η προθεσμία των δηλώσεων COVID εξομοιώνεται με την κλασσική προθεσμία υποβολής των μισθωτηρίων, των τροποποιήσεων και των δηλώσεων λύσης μισθώσεων, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ στην ιστοσελίδα της.

Ταυτόχρονα με την ίδια απόφαση η προθεσμία υποβολής για τις δηλώσεις Covid παρατάθηκε έως την 31.12.2020.

Συγκεκριμένα με την τροποποίηση αυτή επέρχονται οι εξής αλλαγές:

Άρθρο 1

1. Το δεύτερο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου 11 της υπό στοιχεία Α.1162/2018 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., αντικαθίσταται ως εξής:

«Για τυχόν μεταγενέστερη μείωση του μισθώματος λόγω μέτρων που λαμβάνονται συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, οι εκμισθωτές υποβάλλουν τη «Δήλωση Covid», αρχική ή τροποποιητική, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα που αφορά η μείωση».

 2. Η παρ. 3 του άρθρου 11 της υπό στοιχεία ΠΟΛ 1162/2018 απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. αντικαθίσταται ως εξής : «Σε περίπτωση που δεν έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά αρχική ή τροποποιητική «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», πρέπει να προηγηθεί της «Δήλωσης Covid» η υποβολή της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας», χωρίς την επιβολή κυρώσεων, μέχρι την ημερομηνία υποβολής της «Δήλωσης Covid» έκαστου μήνα, στην οποία δηλώνονται τα στοιχεία της συμφωνίας μίσθωσης, όπως αυτά ίσχυαν πριν τη μείωση του μισθώματος». 

Άρθρο 2

Η «Δήλωση Covid» του μηνός Οκτωβρίου υποβάλλεται μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Άρθρο 3

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail