Οι Τούρκοι εξαγωγείς δε βρίσκουν άδεια containers, κίνδυνος μεγάλων απωλειών

Freepen.gr - Οι Τούρκοι εξαγωγείς προσπαθούν εναγωνίως να βρουν κενά εμπορευματοκιβώτια για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους σε ξένους πελάτες μετά την πτώση των εισαγωγών, ανέφερε η εφημερίδα Dünya την Πέμπτη. Η μείωση της ζήτησης για εισαγωγές που προκαλείται από την πτώση της αξίας της λίρας σημαίνει ότι λιγότερα εμπορευματοκιβώτια φθάνουν στη χώρα, γράφει ο Ιμάμ Γκιουνές στην Dünya. Το πρόβλημα έχει αυξηθεί τον τελευταίο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Οι εταιρείες αναγκάζονται τώρα να αποθηκεύουν αγαθά σε αποθήκες καθώς περιμένουν την ευκαιρία να μεταφέρουν προϊόντα, αυξάνοντας το κόστος τους. Η τιμή των κενών ναυτιλιακών εμπορευματοκιβωτίων έχει επίσης τριπλασιαστεί σε όρους δολαρίου, ανέφεραν οι εξαγωγείς, ανέφερε η Dünya.

"Πρόσφατα, οι εισαγωγές έχουν μειωθεί λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Οι εξαγωγές μας άρχισαν να αυξάνονται. Για το λόγο αυτό, έχουμε δυσκολίες στην εξεύρεση εμπορευματοκιβωτίων. Η προσφορά δεν ανταποκρίνεται στη ζήτηση", δήλωσε ένας εξαγωγέας.

"Οι αποθήκες μας πρόκειται να γεμίσουν. Εάν δεν μπορέσουμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα μέχρι το νέο έτος, θα μπορούσαμε να χάσουμε πελάτες. Αν θέλουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές μας ως χώρα, πρέπει επειγόντως να βελτιώσουμε την υποδομή της εφοδιαστικής μας", δήλωσε ο εξαγωγέας σύμφωνα με την Dünya.

Η κυβέρνηση της Τουρκίας ζητά από τους κατασκευαστές και τους εξαγωγείς να συμβάλουν στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του ιού COVID-19 στην οικονομική δραστηριότητα. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στην Τουρκία αναζητούν επίσης ενδείξεις ότι οι πρόσφατες απώλειες για τη λίρα θα αμβλύνουν τη ζήτηση για εισαγωγές, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τις εξαγωγές και έχουν διευρύνει το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της χώρας.

"Το πρωταρχικό ζήτημα είναι η εξεύρεση κενών εμπορευματοκιβωτίων", δήλωσε ο Burak Önder, επικεφαλής της Ένωσης Κατασκευαστών και εξαγωγέων οικιακών και μαγειρικών σκευών (EVSID), σύμφωνα με την Dünya.

"Δεύτερον, υπάρχει ένα πρόβλημα κράτησης. Τα φορτηγά πλοία είναι γεμάτα και δεν υπάρχει κενός χώρος για πολλούς προορισμούς. Τρίτον, υπάρχει αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων. Παρόλο που εμείς οι ίδιοι δεν το αισθανόμαστε συνήθως, οι πελάτες μας διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail