CNN στις 27/9: «Πως ο Τραμπ μπορεί να χάσει τις εκλογές αλλά να παραμείνει στην εξουσία»

Freepen.gr - Στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020 το CNN (ημερομηνία που δίνει η Google αν αναζητήσετε το βίντεο με τον τίτλο του "Fareed: How Trump could lose the vote and stay in power") παρουσίασε ένα σύντομο βίντεο με τίτλο "Πως ο Τραμπ μπορεί να χάσει τις εκλογές αλλά να παραμείνει στην εξουσία". Παρουσιάζει ο Fareed Zakaria. Εκεί σημειώνεται μία εξελικτική πορεία πέντε γεγονότων. Αναφέρει ότι το εκλογικό προβάδισμα του αμερικανού προέδρου θα εξατμιστεί με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων. Αυτό ήδη το είδαμε. Ενώ φαινόταν αρχικά ότι ο Τραμπ πετυχαίνει την επανεκλογή του, οι επιστολικές ψήφοι γύρισαν το παιχνίδι υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις κρίσιμες πολιτείες.

Ο Zakaria σημειώνει ότι οι νομοθέτες θα αποφασίσουν τελικά να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκλέκτορες και πως τελικά το κογκρέσο θα αποφασίσει να απορρίψει τις εκλογές γρίφος των αμφισβητούμενων πολιτειών Όσον αφορά το εκλογικό τους αποτέλεσμα. Καθώς κανείς εκ των δύο διεκδικητών δεν θα διαθέτει 270 εκλέκτορες, η Βουλή των αντιπροσώπων θα αποφασίσει για κάθε μία πολιτεία να αντιστοιχεί μία ψήφος.

Το βίντεο μπορείτε να το δείτε εδω.


Potential path to Trump victory

Trump's lead evaporates with mail-in ballots counted

Legislators decide to choose the Electors themselves

Competing slates of electors are sent to Congress

Congress discards electoral votes of disputed States

Since no one has 270 electoral votes, US House breaks deadlock, with each state getting one vote


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail