Σύνοδος κορυφής BRICS - Τα είπαν Πούτιν, Μόντι, Ζινπίνγκ, Μπολσονάρο και Ραμαφόζα

Freepen.gr - O Πρόεδρος της Βραζιλίας Bolsonaro, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping και ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση και τις προοπτικές της πενταμερούς συνεργασίας, συνόψισε τα αποτελέσματα της Ρωσικής Προεδρίας των BRICS το 2020, συζήτησαν για τα σημαντικότερα ζητήματα της διεθνούς ατζέντας και συνέκριναν τις θέσεις τους σχετικά με την επικείμενη σύνοδο κορυφής της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι ηγέτες των κρατών BRICS άκουσαν αναφορές από ομιλητές που επιβλέπουν τις εργασίες σε κάθε κομμάτι της δραστηριότητας της Ένωσης. Ο Γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Patrushev μίλησε για τη συνεργασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. 

Ο πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης Μάρκος Τροϊτζό ανέφερε τα στοιχεία απόδοσης και τα σχέδια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος για το επόμενο έτος. Ο Πρόεδρος του ρωσικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Βιομηχανίας Σεργκέι Katyrin μίλησε για τις εκδηλώσεις του Επιχειρηματικού Συμβουλίου, ενώ ο Πρόεδρος της VEB.Ο RF Igor Shuvalov κάλυψε τον μηχανισμό διατραπεζικής συνεργασίας των BRICS. Η έκθεση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Global Rus Trade, Anna Nesterova αφορούσε την ίδρυση της επιχειρηματικής Συμμαχίας γυναικών των BRICS.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων, οι πλευρές υιοθέτησαν τη Διακήρυξη της Μόσχας, η οποία αντικατοπτρίζει την ενοποιημένη προσέγγιση των πέντε κρατών για την περαιτέρω ανάπτυξη της Ένωσης, καθώς και τη στρατηγική για την οικονομική εταιρική σχέση BRICS μέχρι το 2025 και την αντιτρομοκρατική στρατηγική των BRICS.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail