Εφιαλτικός χειμώνας. Εισηγήσεις μείωσης μισθών δημοσίου, συντάξεων και συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Ενώ η προϋπάρχουσα και εξελισσόμενη οικονομική κρίση στη χώρα συναρθρώνεται με το δεύτερο κύμα της πανδημικής κρίσης του COVID-19, η χώρα οδεύει ολοταχώς προς ένα εφιαλτικό χειμώνα, ο οποίος τηρουμένων των αναλογιών θα προσομοιάζει μόνο με τον τρισκατάρατο κατοχικό χειμώνα του ‘41.

Από: iskra.gr

Η κυβέρνηση πανικόβλητη και αδίστακτη σχεδιάζει άρον άρον να αυστηροποίηση μέχρι πλήρους αποκλεισμού το lockdown σε όλη τη χώρα και προς εξεύρεση πόρων για την στοιχειώδη διαχείριση της κατάστασης, μπροστά στην υπερχρέωση ρεκόρ της χώρας και τα τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα και τα υπέρογκα ελλείμματα  στο ισοζύγιο πληρωμών, έχουν πέσει στο τραπέζι και συζητούνται νέα μέτρα περιορισμού και λιτότητας.

Δεν είναι λίγοι ούτε αμελητέοι αυτοί που εισηγούνται μέτρα μείωσης των μισθών στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και μέτρα μείωσης των συντάξεων και αν χρειαστεί και κουρέματος των καταθέσεων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι με την πρόταση Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής άνοιξε η συζήτηση, όπως ήταν επόμενο, για συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ κλπ κάτι για το οποίο και όχι βεβαίως από σύμπτωση, έδωσε συνέχεια ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης με την ομιλία του στη Βουλή για τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ,μπορεί, όπως ήταν επόμενο να απέρριψε τη σχετική πρόταση αλλά για όσους παρατήρησαν τα λεγόμενα του, η απόρριψη δεν ήταν όσο θα έπρεπε κατηγορηματική, μιας και συνέδεε την άρνηση του με το γεγονός ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε υπουργό κοινής αποδοχής, ενώ, από την άλλη χαρακτήριζε τους συναπαρτίζοντες στην κυβέρνηση ως πολιτικούς απατεώνες.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η ιδέα μιας συγκυβέρνησης στην Αθήνα με ραχοκοκαλιά τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από τη Γερμανική Καγκελαρία και συγκεκριμένα από τη κα. Μέρκελ η τελευταία προβλέπει οικονομικές θύελλες στην Ελλάδα και θεωρεί αναγκαίες τις ευρύτερες πολιτικές συμπράξεις και πολιτικές συναίνεσης για τη διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας και την αποτροπή κοινωνικών εκρήξεων. Σε μια τέτοια περίπτωση η Γερμανία, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ήταν πρόθυμη να βοηθήσει όσο ήταν δυνατόν την Αθήνα, εφόσον και η τελευταία επίδειξη «κατευναστικό» πνεύμα απέναντι στη Τουρκία για την αποφυγή εντάσεων, τουλάχιστον μέχρι την αποκατάσταση της πολιτικής ισορροπίας στις ΗΠΑ και την νόμιμη ανάδειξη νέου προέδρου.

Είναι προφανές ότι ο νέος εφιάλτης στη χώρα συνδέεται από τους ξένους κηδεμόνες στη χώρα με ένα νέο οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό Βατερλό της χώρας.

Κ.Μ

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail