Ο Αλιέφ δηλώνει "ένδοξη νίκη" στο Καραμπάχ κι έτοιμος για σχέσεις με την Αρμενία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ δήλωσε την Παρασκευή ότι το Μπακού είναι έτοιμο να συνάψει διπλωματικές σχέσεις με το Ερεβάν εάν "υγιείς δυνάμεις" έρθουν στην εξουσία στην Αρμενία.

"Υπάρχει τώρα μια βαθιά εσωτερική κρίση στην Αρμενία", δήλωσε ο Αλίεφ σε ομιλία του προς το λαό του Αζερμπαϊτζάν, προσθέτοντας ότι "ίσως, μετά από αυτή την κρίση, υγιείς δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία στην Αρμενία. Εάν συμβείι αυτό, τότε είμαστε έτοιμοι για κανονικές σχέσεις".

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι η σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ "έχει οριοθετηθεί. Επίσης υποστήριξε ότι διεθνείς αναλυτές βλέπουν μια λαμπρή νίκη του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή.

Ο Αλιέφ αμφισβήτησε τις πληροφορίες ότι υπάρχουν 90.000 Αρμένιοι πρόσφυγες από το Καραμπάχ, σημειώνοντας ότι ο μέγιστος αριθμός προσφύγων είναι 65.000.

"Τώρα ισχυρίζονται ότι υπάρχουν 90.000 Αρμένιοι που εγκατέλειψαν το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Είναι ψέμα. Πριν από τον Δεύτερο Πόλεμο του Καραμπάχ, δεν ζούσαν περισσότεροι από 60-65.000 άνθρωποι στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ και στα κατεχόμενα εδάφη, πώς το γνωρίζαμε αυτό; Έχουμε πληροφορίες και πηγές στην περιοχή αυτή, αυτός είναι ένας από τους λόγους για την επιτυχία μας".


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail