Τελείωσαν οι Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων

Η Περιφέρεια Αττικής με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία ζητά να προβλεφθεί μια μεταβατική περίοδος.

 
Την πλήρη επιβεβαίωση για την έλλειψη των Καρτών Καυσαερίων στα ΚΤΕΟ όλης της χώρας που αποκάλυψε το Newsauto.gr επιβεβαιώνει η Περιφέρεια Αττικής και μάλιστα ο Γιώργος Πατούλης σε σχετική επιστολή προς την πολιτική ηγεσία επισημαίνει ότι το πρόβλημα αφορά στο σύνολο των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ της χώρας και είναι ανάγκη να βρεθεί άμεσα μια λύση.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Αττικής στην επιστολή του προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίζει ότι το πρόβλημα έχει προκύψει με την μεταφορά της αρμοδιότητας προμήθειας εντύπων Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων στις Περιφέρειες.

Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής ζητά να πραγματοποιηθεί διαβούλευση,  να προβλεφθεί μια μεταβατική περίοδος προσαρμογής, να αποτυπωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές ασφαλείας των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων και επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για την κάλυψη του σχετικού κόστους.

Η Πρόταση της Περιφέρειας Αττικής

Στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης προτείνει επιπλέον ως εναλλακτική λύση την έκδοση Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων από τα Κ.Τ.Ε.Ο (δημόσια και ιδιωτικά) με την μορφή Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου που θα αφορά μόνο στον έλεγχο των καυσαερίων, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους, καθώς και την έκδοση Μηχανογραφημένης Βεβαίωσης από τα εξουσιοδοτημένα Συνεργεία, με την καταβολή του προβλεπόμενου από το νόμο τέλους.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει ότι  είναι επιβεβλημένο να ξεκινήσει άμεσα διαβούλευση με το αυτοδιοικητικό όργανο των Περιφερειών της χώρας (ΕΝ.Π.Ε.) προκειμένου να τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.