Όταν φυλακίζεται το σύνολο του υγιούς πληθυσμού

MikeGoad / pixabay
492 κρούσματα στην Αττική των 5 εκατομμυρίων. Tώρα απαγορεύουν την άφιξη τουριστών χωρίς τεστ, τώρα κάνουν rapid τεστ στα γηροκομεία. H πανδημία μετράει σχεδόν ένα χρόνο, ξέρουμε ποιοι απειλούνται σε συντριπτικά ποσοστά αλλά δεν έκαναν τίποτα.

Ας έφτιαχναν 1000 ΜΕΘ για κορονοϊό, ας έκαναν φρούρια τα γηροκομεία που Νοέμβρη μήνα θυμήθηκαν τα εβδομαδιαία rapid τεστ, ας απαγόρευαν την άφιξη τουριστών χωρίς αρνητικό τεστ, πράγμα που θα μας διαφήμιζε ουσιαστικά ως ασφαλη χώρα και μετά ας μιλούσαν για ατομική ευθύνη.

Αν τα είχαν κάνει όλα αυτά δε θα χρειαζόταν να μιλήσουν για ατομική ευθύνη. Δε θα ζούσαμε πιθανότητα το κλείδωμα της χώρας.

Το να περιορίζονται προσωρινά τα ατομικά δικαιώματα ενός ανθρώπου για χάρη της δημόσιας υγείας αφού διασφαλιστεί ότι θα έχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και ότι δε θα θιχτεί η επιβίωσή του, είναι κάτι ανεκτό. Αυτό σημαίνει καραντίνα. Παρεμπιπτόντως το να φυλακίζεται το σύνολο του υγιούς πληθυσμού είναι διαστροφή της λογικής. Η λογική όταν διαστρέφεται, εκδικείται.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail