Ο σπουδαίος Ελληνας, Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί προειδοποιεί: Πρέπει όλοι να δράσουμε άμεσα απέναντι στην Τουρκία

Freepen.gr - Ως στρατιώτης του τουρκικού στρατού, ο Ιμπραήμ Γιαϊλαλί, ο οποίος πολέμησε και συμμετείχε σε εγκλήματα πολέμου στο Κουρδιστάν τη δεκαετία του 1990, συνελήφθη από αντάρτες και απελευθερώθηκε αφού κρατήθηκε για 2 χρόνια και 8 μήνες. Ο Γιαϊλαλί, του οποίου το μυαλό είχε διαμορφωθεί από την τουρκο-Ισλαμική ρατσιστική ιδεολογία στην οικογένεια, το σχολείο, το περιβάλλον και πιο πρόσφατα στο στρατό, γνώρισε μεγάλη μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας του. Συναντήθηκε με το παράδειγμα του ηγέτη του κουρδικού λαού, Οτσαλάν. Επιπλέον, έμαθε από την επιστολή που έγραψε το τουρκικό κράτος στον πατέρα του ότι ήταν Έλληνας. Στη συνέχεια, εξανθρωπισμένος και απελευθερωμένος, έγινε ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί.

Ο Γιαϊλαλί δήλωσε ότι η τρέχουσα κατανόηση της εξουσίας και της ιστορικής κληρονομιάς στην οποία βασίζεται η δίωξη δεν πρέπει να αγνοηθεί και ότι οι πολιτικές σφαγής, απέλασης, λεηλασίας και βιασμού εφαρμόζονται συστηματικά. Τόνισε ότι οι δράστες δεν αισθάνονται καν την ανάγκη να κρύψουν αυτά τα εγκλήματα που είναι χειρότερα από τη δεκαετία του '90.

Ο αντιρρησίας συνείδησης και ακτιβιστής της ειρήνης Γιαϊλαλί που έπρεπε να μετακομίσει από την Τουρκία στην Ελλάδα πριν από λίγο καιρό ερωτήθηκε από το πρακτορείο ANF. Υπενθυμίζοντας ότι οι σφαγές, οι γενοκτονίες, οι βιασμοί, οι λεηλασίες και η Τουρκοποίηση συνεχίζονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας για 150 χρόνια, ο Γιαϊλαλί υποστήριξε ότι "για 150 χρόνια, αυτή η περιοχή έχει τουρκοποιηθεί. Νέοι Οθωμανοί, ισλαμιστές, τότε ενωτικοί και στη συνέχεια Κεμαλιστές που βγήκαν από τους ενωτικούς, όλοι έχουν τον ίδιο σκοπό. Κανένας από αυτούς δεν έχει χρησιμοποιήσει δημοκρατικά μέσα. Διάφορες συνιστώσες του τουρκικού κράτους συμμετείχαν σε εγκλήματα γενοκτονίας εναντίον Ασσυρίων, Αρμενίων και του δικού μου λαού, τον οποίο έμαθα αργότερα, των Ποντίων Ελλήνων. Η προσέγγισή τους σε λαούς εκτός από τους Τούρκους και τις πεποιθήσεις εκτός από το Σουνιτικό Ισλάμ είναι προφανής. Η προσέγγιση στην Ελλάδα και την Κύπρο είναι προφανής. Αυτό που έχει γίνει κατά της Αρμενίας από το Αζερμπαϊτζάν είναι προφανές. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η συνέχιση της 150ετούς Πολιτικής Τουρκοποίησης. Χρησιμοποιούν κάθε είδους βρώμικους μηχανισμούς".


ΑΝΆΓΚΗ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ

Για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το σύστημα λεηλασίας και βιασμού λειτουργεί και νομιμοποιείται στο όνομα της "κατάκτησης". Σημείωσε ότι οι Έλληνες, οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι θεωρούνταν εχθροί και λεηλατήθηκαν και βιάστηκαν, τα ίδια πράγματα που γίνονται σήμερα στους Κούρδους, "βλέπουν τον βιασμό, τα βασανιστήρια και την εχθρότητα εναντίον των Κούρδισσων γυναικών ως δικαίωμά τους. Βασίζουν αυτό το δικαίωμα στην"κατάκτηση".

Δηλώνοντας ότι η σημερινή τουρκική εξουσία είναι το άθροισμα όλων των άγριων απομειναριών της Οθωμανικής και της προηγούμενης τουρκικής αυτοκρατορίας, ο Βασίλης Γιαϊλαλί συνέχισε: "σήμερα αντιμετωπίζουμε ένα απελπισμένο κράτος και στρατό. Για το λόγο αυτό, όχι μόνο οι Κούρδοι, αλλά και οι αντιφρονούντες Τούρκοι, οι Αρμένιοι, οι Έλληνες και ολόκληρη η περιοχή τίθενται σε κίνδυνο από αυτό το απελπισμένο κράτος. Συρία, Ιράκ, Ελλάδα, Αρμενία, κινδυνεύουν όλοι. Για το λόγο αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να δράσουμε μαζί ενάντια στον ψεύτικο ηγέτη που βλέπει τον εαυτό του ως Enver, Talat, Cemal και την αποθαρρυμένη ομάδα του. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, αυτό που συμβαίνει σήμερα θα είναι υποτιμημένο σε σύγκριση με αυτό που θα συμβεί αύριο".

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΛΕΙΑ

Σημειώνοντας ότι όλα τα γειτονικά κράτη, όλοι οι λαοί και η Ευρώπη πρέπει να δουν τον ρατσιστικό, φασιστικό, θρησκευτικό, οθωμανικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί συνέχισε ως εξής: "Όλες οι χώρες και οι λαοί πρέπει να δουν αυτή την πραγματικότητα και να ενεργήσουν ανάλογα. Ειδικά εμείς οι Έλληνες, η Ελλάδα, που υποβληθήκαμε σε γενοκτονία από τους προγόνους τους. Και πάλι, οι Αρμένιοι και η Αρμενία πρέπει να αναθεωρήσουν τις σχέσεις τους με το φασιστικό τουρκικό κράτος και τις σχέσεις τους με τους Κούρδους. Ο χρόνος να αγνοήσουμε όλες τις γενοκτονίες και τις σφαγές και να συνεχίσουμε μαζί τους έχει πλέον τελειώσει. Εάν δεν θέλουν να εξαπλωθεί αυτός ο κίνδυνος στη χώρα τους, πρέπει να διορθώσουν τις σχέσεις τους με τους Κούρδους. Στην πραγματικότητα, αυτό ισχύει για το Ιράν και τη Συρία".

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ

Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί επεσήμανε ότι θέλει να απευθυνθεί στο κοινό ως πρώην εγκληματίας πολέμου και είπε: "Σήμερα, υπάρχει μια κατάσταση που είναι 10 φορές χειρότερη από τη δεκαετία του' 90. Στο παρελθόν, κάναμε τα εγκλήματα πολέμου πιο περιορισμένα και κάναμε μεγάλη προσπάθεια να τα κρύψουμε. Σήμερα, αυτές οι δολοφονίες, οι βιασμοί Κούρδισσων, οι δολοφονίες ανθρώπων από ελικόπτερα, οι απαγωγές και οι σφαγές διεξάγονται πολύ πιο ξεκάθαρα. Οι αξίες όχι μόνο του κουρδικού λαού αλλά ολόκληρης της ανθρωπότητας είναι στοχευμένες. Είδαμε την επίθεση στην Αγία Σοφία. Είδαμε τι έκανε αυτή η εκδικητική, ρατσιστική, πολιτική ισλαμιστική συμμαχία στους λαούς του Ιράκ και της Συρίας. Θα ήθελα να πω ότι αυτή η φωτιά πρόκειται να εξαπλωθεί στον Καύκασο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και ακόμη και στην Ευρώπη. Συνεπώς, σας καλώ να σταματήσετε αυτή την τρέλα αφήνοντας τα καθημερινά ή ενδιάμεσα ενδιαφέροντά σας. Αυτό είναι και το ανθρωπιστικό μου καθήκον και το καθήκον μου αφοσίωσης στους Κούρδους που με έκαναν έναν πρώην εγκληματία πολέμου να αντιμετωπίσω τον εαυτό μου και να αποκαταστήσω την ανθρωπιά μου. Ο καθένας πρέπει να ενεργήσει συνειδητοποιώντας ότι το τουρκικό κράτος θα τους στοχεύσει επίσης".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail