Εκατοντάδες κτίρια πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα στη Σμύρνη για να μην καταρρεύσουν

Freepen.gr - Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ δήλωσε την Κυριακή ότι 342 κτίρια πρέπει να κατεδαφιστούν επειγόντως στη δυτική επαρχία της Σμύρνης, αφού περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σεισμό στην πόλη, ανέφερε ο δικτυακός τόπος Diken news.

Ο Κουρούμ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σμύρνη ότι το υπουργείο αξιολόγησε 342 κτίρια ως υψηλού κινδύνου μετά από το σεισμό μεγέθους 6.6 Ρίχτερ που συγκλόνισε την περιοχή στις 30 Οκτωβρίου οπότε, όπως τόνισε, περίπου 3.660 κτίρια υπέστησαν ελαφρά ζημιά και 383 υπέστησαν μέτρια ζημιά.

Τα νέα κτίρια που θα αντικαταστήσουν τα καταρρέοντα και εκείνα που θα κατεδαφιστούν θα έχουν μόνο έξι ορόφους, δήλωσε ο υπουργός.

Ο αριθμός των νεκρών από το σεισμό αυξήθηκε σε 115 την Κυριακή, καθώς οι εργαζόμενοι διάσωσης στη Σμύρνη ολοκλήρωσαν την αναζήτηση κτιρίων που κατέρρευσαν στο σεισμό, σύμφωνα με την προεδρία Διαχείρισης Καταστροφών και έκτακτης ανάγκης (AFAD).

Από τους 1.034 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στο σεισμό, 23 παρέμειναν νοσηλευόμενοι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail