Γιατί ενώ βλέπαμε, ξέραμε και μπορούσαμε, τελικά κλειδώσαμε ξανά τη χώρα;

Έχεις μια πανδημία που χτυπάει ηλικιωμένους και ευπαθείς. Έχεις τα πρώτα κρούσματα. Με το που βελτιώνεται ο καιρός, μπορείς να ιχνηλατήσεις αλλά κλειδώνεις τη χώρα και καθαρίζεις. Επειδή όμως το κλείδωμα δεν είναι κάτι φυσιολογικό και είσαι και διακοποχώρα, ανοίγεις.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού

Το ιδανικό θα ήταν να επιδοτούσες τον εσωτερικό τουρισμό και να άνοιγες τον εξωτερικό με αρνητικά τεστ. Δεν το έκανες αν και ήξερες ότι θα υπάρξει εκτεταμένη διασπορά στην κοινότητα που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο ως αδύνατον να ιχνηλατηθεί. 

Απώλειες θα έχεις. Κάθε αρρώστια σκοτώνει. Θες όμως να ελαχιστοποιήσεις τις απώλειες. Τι κάνεις; Ενισχύεις την πρωτοβάθμια υγεία, φτιάχνεις ΜΕΘ, κάνεις τα γηροκομεία και τα νοσοκομεία φρούρια ενώ παράλληλα πραγματοποιείς εκτεταμένους ελέγχους σε χώρους εσωτερικού συνωστισμού.

Τι έκαναν; Έκλεισαν τα περίπτερα, μας έβαλαν να φοραμε μάσκες όταν περπατάμε μόνοι μας και τελικά κλείδωσαν τη χώρα.

Η δε μυθολογία περί αρνητών του ιού προπαγανδίστηκε σκόπιμα γιατί τα γενικόλογα τσιτάτα είναι ο τρόπος αντιμετώπισης των εγκληματικών παραλείψεων των πολιτικών αλλιώς θα πρέπει να  κάνουν ό,τι κάνουν οι πολιτικοί στο εξωτερικό, να δικαιολογούν τις αποφάσεις τους!

Γιατί δεν πήρατε στοχευμένα μέτρα απέναντι σε μια ασθένεια που σε συντριπτικά ποσοστά απειλεί ηλικιωμένους και ευπαθείς;

"Έλα στο νοσοκομείο χωρίς μάσκα", γιατί διαλύσατε την πρωτοβάθμια υγεία, δε φτιάξατε ΜΕΘ κι υπάρχουν ακόμα κρούσματα στα γηροκομεία όταν ξέραμε από την άνοιξη  ότι υπήρχαν χώρες με τους μισούς νεκρούς σε γηροκομεία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail