Αντιμουσουλμανικό συναίσθημα και συγκρίσεις με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Ερντογάν

Freepen.gr - "Πρέπει να δοθεί μάχη ενάντια στο αντι-μουσουλμανικό συναίσθημα σήμερα, ακριβώς όπως διεξήχθη μάχη κατά του αντισημιτισμού στον απόηχο του Ολοκαυτώματος", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος την Κυριακή για την 25η επέτειο της Ειρηνευτικής Συμφωνίας Ντέιτον, η οποία έληξε τον πόλεμο στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

"Η γενοκτονία, η οποία έλαβε χώρα πριν από 25 χρόνια στη Σρεμπρένιτσα, την καρδιά της Ευρώπης, έχει χαραχθεί ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παρά το πέρασμα ενός τετάρτου αιώνα, ο πόνος που προκάλεσαν οι 8.372 Βόσνιοι αδελφοί και αδελφές μας, δολοφονημένοι βάναυσα, συνεχίζει να πληγώνει τις καρδιές μας.

Με την ευκαιρία αυτή, τιμώ για άλλη μια φορά τους αγαπημένους μας μάρτυρες με έλεος και εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις πενθούσες οικογένειες των θυμάτων της γενοκτονίας και του Βοσνιακού λαού", δήλωσε ο Ερντογάν.

Είπε ότι δυστυχώς " τα αιτήματα για δικαιοσύνη που έγιναν από εκείνους που έχασαν τους αγαπημένους τους κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας δεν εκπληρώθηκαν πλήρως και οι περισσότεροι από τους δράστες δεν έλαβαν την τιμωρία που τους άξιζε".

"Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται όπως η πανούκλα σε πολλές δυτικές χώρες, μερικές φορές προστατεύεται σε Προεδρικό επίπεδο. Το βάρος των επιθέσεων και των επιθέσεων που στοχεύουν σε μουσουλμανικούς τόπους λατρείας, χώρους εργασίας, μαστζίδες και κτίρια μη κυβερνητικών θεσμών έχει αυξηθεί σε ανησυχητικά επίπεδα", ανέφερε επίσης ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail