Συζήτηση χωρίς προϋποθέσεις ζητά η Τουρκία από την Ελλάδα

Freepen.gr - «Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα (1 Νοεμβρίου) άλλη δήλωση, επαναλαμβάνοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς του για τη σεισμική ερευνητική δραστηριότητα που συνεχίζει να διεξάγει η χώρα μας στην υφαλοκρηπίδα της Ανατολικής Μεσογείου» σημειώνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόυ.

«Είναι μια μάταιη προσπάθεια για την Ελλάδα να αντιταχθεί στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε ανακοίνωση NAVTEX με βάση τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο» ανέφερε ο Ακσόυ σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα και να λύσει τα προβλήματα μεταξύ μας μέσω διαλόγου. 

Ωστόσο διευκρινίζει ότι η προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και του ψευδοκράτους θα συνεχιστεί και με αποφασιστικότητα.

«Αντί να κατηγορούν την Τουρκία για αβάσιμες αξιώσεις και να διαμαρτύρεται σε τρίτους, όπως κάνει πάντα, αναμένουμε από την Ελλάδα να αποφύγει βήματα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος για διαπραγματεύσεις και εξηγούν την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις» σχολιάζει ο Ακσόυ.

Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε και πάλι την Ελλάδα σε διάλογο με τη χώρα μας χωρίς προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση τόσο του ζητήματος της θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και άλλων αλληλένδετων ζητημάτων μεταξύ των δύο χωρών, καταλήγει ο Τούρκος αξιωματούχος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail