Το κλειδί της προδοσίας των Αρμενίων από τους Ρώσους στο Αρτσάχ

Freepen.gr - Η ουσία αυτής επώδυνης έως και προδοτικής για την Αρμενία συμφωνίας, κρύβεται σε έναν από τους όρους που έθεσε η Ρωσία προς το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα πάρει πίσω ορισμένες περιοχές κλειδιά για τον αγωγό φυσικού αερίου που θέλει να προωθήσει προς την Τουρκία, μέσω του Ναχιτσεβάν, σημειώνει σε σχόλιό του ο γνωστός Αρμένιος δημοσιογράφος που ζει κι εργάζεται στη χώρα μας, Κρικόρ Τσακιτζιάν.

Ο όρος είναι να μην ενταχθούν ποτέ οι περιοχές αυτές στο ΝΑΤΟ και επίσης το ΝΑΤΟ να μην έχει πρόσβαση στην Κασπία Θάλασσα και στα Ρωσικά σύνορα στην περιοχή Ναγκεστάν, σημειώνει ο δημοσιογράφος και καταλήγει:

Αυτός ήταν ο σκοπός της Ρωσίας, γι’ αυτό και αναπτύσσει στην περιοχή στρατιωτικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας, ουσιαστικά για να ελέγχει πλήρως την περιοχή και να διασφαλίσει ότι από εκεί δεν θα περάσει ποτέ Νατοϊκή δύναμη.

Οι Αρμένιοι έδωσαν έναν ηρωικό αγώνα για περίπου 45 ημέρες. Ευελπιστούσαν ότι η διεθνής κοινή γνώμη θα τους υποστηρίξει ενεργά και θα παρέμβει δραστικότερα για μια εκεχειρία χωρίς βαρύ αντίτιμο. Πίστευαν πως η Ρωσία θα τους έσωζε βάσει συμφωνιών. Ωστόσο βοήθεια δεν υπήρχε από πουθενά, την ώρα που οι Αζέροι ενισχύονταν διαρκώς τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε μισθοφόρους.  

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail