"Αν όχι ειρήνη, ας είναι πόλεμος": ο Αλιέφ λέει ότι δεν θα διαπραγματευτεί πια με την Αρμενία στο Καραμπάχ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ δήλωσε την Τρίτη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις για το καθεστώς του Καραμπάχ.

"Έχω πει επανειλημμένα ότι δε θα επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός δεύτερου αρμενικού κράτους στα αρχικά εδάφη του Αζερμπαϊτζάν", δήλωσε ο Αλίγιεφ σε ομιλία του προς τους πολίτες που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι AZTV.

Ισχυρίστηκε: "έχω πει επανειλημμένα ότι η εδαφική ακεραιότητα του Αζερμπαϊτζάν δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων", προσθέτοντας ότι "το Αζερμπαϊτζάν θα αποκαταστήσει την εδαφική του ακεραιότητα", σημειώνοντας ότι "αν δε γίνει με ειρηνικό τρόπο, τότε θα γίνει στρατιωτικά".

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι "υπάρχει ένα ενιαίο, πολυεθνικό, πολυ-σεχταριστικό, προοδευτικό Αζέρικο κράτος στο οποίο οι εκπρόσωποι όλων των θρησκειών ζουν κανονικά, σε συνθήκες ειρήνης και αμοιβαίας κατανόησης, και έχουμε μια σχέση με τον αρμενικό λαό".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail