Ετοιμάζουν δικαστήριο για τον Κιλιτσντάρογλου επειδή μίλησε υπέρ του Ντεμιρτάς σε τρεις ομιλίες του!

Freepen.gr - Ο Γενικός Εισαγγελέας της Άγκυρας εξέδωσε πρόταση άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ώστε ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας να αντιμετωπίσει κατηγορίες για επαίνους εγκληματία, ανέφερε το Σάββατο η Sözcü.

Μια επιτροπή από το ακροδεξιό κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), συμπεριλαμβανομένων τριών από τους αναπληρωτές προέδρους του κατώτερου κυβερνητικού εταίρου, άσκησε κατηγορίες εναντίον του Κιλιτσντάρογλου για συνολικά 10 ομιλίες που εξέδωσε.

Ο εισαγγελέας απέρριψε επτά από τις ομιλίες ως μη περιέχουσες εγκληματικά στοιχεία, αλλά προχώρησε με άλλες τρεις, όπου ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είχε πολιτικοποιήσει το δικαστικό σώμα και επέκρινε την απόλυση των Κούρδων δημάρχων και τη συνεχιζόμενη κράτηση του Κούρδου πολιτικού Σελαχαττίν Ντεμιρτάς.

Η πρόταση άρσης της ασυλίας του Kılıçdaroğlu έχει σταλεί στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, αλλά θα πρέπει να ψηφιστεί για να τεθεί σε ισχύ. Η ψηφοφορία δε θα πραγματοποιηθεί μέχρι οι νομοθέτες να αποφασίσουν να την συμπεριλάβουν στην ημερήσια διάταξη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail