Ξεκινά επανακαταμέτρηση ψήφο-ψήφο με το χέρι στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

REUTERS/Brandon Bell
Freepen.gr - Ο Υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Μπραντ Ράφενσπεργκερ ανακοίνωσε μια "πλήρη, με το χέρι" καταμέτρηση των ψηφοδελτίων της πολιτείας στις προεδρικές εκλογές κι ενώ ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με βραχεία κεφαλή περί τις 14.000 ψήφους.

"Με το περιθώριο να είναι τόσο κοντά, θα απαιτηθεί μια πλήρης επανακαταμέτρηση με το χέρι σε κάθε νομό", δήλωσε ο Raffensberger, σε συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Πρόσθεσε ότι η επανακαταμέτρηση θα διασφαλίσει ότι δε θα υπάρχει αμφιβολία για το ποιος κέρδισε τις 16 ψήφους των εκλεκτόρων της πολιτείας.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του Trump ζήτησαν την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων με το χέρι την τρίτη.

Μια πιθανή νίκη του Trump στην Τζόρτζια, δε θα ήταν αρκετή για να αναστρέψει τις εκλογές, αλλά με πολλαπλές αγωγές σε πολιτείες που είναι σε εξέλιξη, θα μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς του Τζο Μπάιντεν ως εκλεγέντος Προέδρου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail