Ο Τραμπ ανακτά την ηγεσία του Πενταγώνου...

Νέος Κορυφαίος Σύμβουλος του Υπουργού Αμύνης Θέλει την άμεση αποχώρηση από την Συρία

Zero Hedge, 12-11-20

Mετάφραση: Μ. Στυλιανού

Με τον υπουργό Αμύνης Έσπερ έξω από την πόρτα, ο νέος υπουργός Άμυνας του Τραμπ προκαλεί ήδη κυματισμούς με το ποιον μόλις έφερε στο πλοίο.

Ο νέος ασκών καθήκοντα επικεφαλής του Πενταγώνου, Κρίστοφερ Μίλερ, μόλις έφερε ως ανώτερο σύμβουλό του τον απόστρατο συνταγματάρχη Ντάγκλας Mακγκρέγκορ.

Κρίσιμο στοιχείο συνιστά το γεγονός ότι ο Μακγκρέγκορ είναι γνωστός για την τοποθέτησή του υπέρ της άμεσης απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία (τι φρίκη!),

και περαιτέρω θέλει μια ταχεία μείωση των αμερικανικών δυνάμεωνστο Αφγανιστάν, καθώς και σε μέρη όπως η Κορεατική Χερσόνησος.

«Ο πρόσφατα εγκατεστημένος εν ενεργεία επικεφαλής του Πενταγώνου του προέδρου Τραμπ φέρνει έναν ανώτερο σύμβουλο σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση θέλει να επιταχύνει την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Μέση Ανατολή πριν από το τέλος της προεδρίας του τον Ιανουάριο, δήλωσαν στο Axios τρία άτομα που έχουν γνώση αυτής της κίνησης . Ο Jonathan Swan γράφει


Αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στην Συρία

Φαίνεται ότι ο Τραμπ έχει τελικά και πολύ καθυστερημένα βάλει κάποιον στο τιμόνι του οποίου οι απόψεις αντικατοπτρίζουν εκείνες της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016. Ο Τραμπ ήταν ο πρώτος ρεποθμπλικανός υποψήφιος στην ιστορία που να στιγματίσει τον πόλεμο του Μπους στο Ιράκ ως τεράστια «καταστροφή», προβάλλοντας στην προεκλογική εκστρατεία του το σύνθημα μη επέμβασης «φέρτε τα στρατεύματα πίσω».

Φυσικά οι επικριτές τότε και τώρα έχουν χαρακτηρίσει τον πρόεδρο ως "απομονωτικό" – επίθετο που έχει γίνει εδώ και καιρό ένας μειωτικός χαρακτηρισμός στους κύκλους των διαμορφωτών της εξωτερικής πολιτικής

Σήμερα πιστεύεται ότι υπάρχει στην Συρία αμερικανικό προσωπικό από 800 έως πιθανώς και μέχρι 2.000 ανδρών στη βορειοανατολική Συρία, όπου σύμφωνα με τις προηγούμενες δηλώσεις Τραμπ είναι εκεί για να "εξασφαλίσουν το πετρέλαιο" και τη μόνιμη ήττα του «Ισλαμικού Κράτους». Σε αυξανόμενη δε συχνότητα έχουν αναφερθεί προσκρούσεις με περιπολίες τόσο του Ρωσικού όσο και του Συριακού Στρατού, σε μια αποστολή που δεν φαίνεται να έχει καθορισμένο τελικό στόχο ή στρατηγική εξόδου..

Εδώ είναι πώς το «Aξios» παρουσίασε τις υποτιθέμενες" ανησυχητικές" και "διχαστικές" απόψεις του Macgregor: 

Σε μια συνέντευξη του 2019 με τον Τάκερ Κάρλσον της Fox News, ο Μακγκρέγκορ δήλωσε ότι θα συμβούλευε τον πρόεδρο να φύγει από το Αφγανιστάν «το συντομότερο δυνατόν», συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης της αμερικανικής πρεσβείας από την Καμπούλ, και ότι η συζήτηση με τους Ταλιμπάν ήταν περιττή.

 ΟMacgregor είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη Συρία αμέσως και ότι η Αμερική δεν είχε κανένα εθνικό συμφέρον εκεί.

Είπε, "Πρέπει να ακούσουμε πολύ προσεκτικά τους Ιρανούς ... μάθετε ποια είναι τα συμφέροντά τους και αναζητήστε τομείς όπου μπορούμε να συνεργαστούμε». Και επίσης δήλωσε ότι οι ΗΠΑ οφείλουν να επιστρέψουν « τον στρατιωτικό επιχειρησιακό έλεγχο της [Κορεατικής] Χερσονήσου στον Πρόεδρο Μουν και τους Κορεάτες».

Ήδη η μεταβατική ομάδα του Μπάϊντεν σηματοδοτεί έντονα ότι θα αντιστρέψει την πορεία σε ορισμένες μειώσεις του Tραμπ, κυρίως στην μετάθεση περίπου 12.000 αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία.

Εν τω μεταξύ, το «Intercept δημοσίευσε την Τετάρτη την πληροφορία ότι ένα ανώνυμος αξιωματούχος είπε ότι οι τελευταίες μετακινήσεις στελεχών στο Πεντάγωνο ήταν η προετοιμασία για σημαντικές περικοπές στρατευμάτων σε διάφορες θερμές εστίες.

Κάτω μέρος της φόρμας

"Ο πρόεδρος παίρνει πίσω τον έλεγχο του Υπουργείο Αμύνης. Είναι μια αναγέννηση της εξωτερικής πολιτικής. Αυτή είναι η εξωτερική πολιτική του Τραμπ», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Οι αλλαγές προσωπικού, υποστήριξε ο αξιωματούχος, θα συμβάλουν να ανοίξει ο δρόμος για έναν πιο πιστό μηχανισμό του Πενταγώνου στην εκπλήρωση των στόχων του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης την τελευταία στιγμή των στρατευμάτων από ξένες συγκρούσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail