Γερμανός αρθρογράφος: Ο Ερντογάν είναι ένας επικίνδυνος πελάτης - Να μην του πουλήσουμε όπλα

Freepen.gr -
Στην πολιτική εξαγωγής όπλων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθοδηγείται από τις αρχές του πρώην υπουργού Sigmar Gabriel. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, ο Σοσιαλδημοκράτης είχε δηλώσει: "ό, τι κολυμπά πηγαίνει» γράφει ο Aert van Riel σε άρθρο του στη neues-deutschland.de για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στην Τουρκία με τίτλο "Ο Ερντογάν είναι ένας επικίνδυνος πελάτης.

Προτίμησε να οπλίσει το Πολεμικό Ναυτικό κρατών με αυτοκρατορικές τάσεις αντί να τα προμηθεύσει με άρματα μάχης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εικόνα της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας υφίσταται μόνιμη ζημιά όταν τα γερμανικής κατασκευής τανκς χρησιμοποιούνται σε καταστολή εξεγέρσεων ή επιθετικούς πολέμους. Αυτό συνέβη στην τουρκική επιδρομή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας.

Αλλά και στον ναυτιλιακό τομέα πολλές ζημιές μπορούν να γίνουν με πολεμικό υλικό, σημειώνει ο Riel συμπληρώνοντας πως όποιος το αρνείται αυτό είναι είτε απόκοσμος είτε κυνικός. 

Ο Riel σημειώνει τις πρόσφατες εντάσεις για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο και την αποστολή πολεμικών πλοίων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Ο συντάκτης υποστηρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα από αυτό και να σταματήσει όλες τις εξαγωγές όπλων προς το καθεστώς της Άγκυρας. Όλα όσα εμποδίζουν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους βοηθούς του να ζήσουν τις δικές τους φαντασιώσεις μεγάλης δύναμης βοηθούν την ειρήνη. Τα συμφέροντα της γερμανικής βιομηχανίας όπλων πρέπει στο θέμα αυτό να κάνουν ένα βήμα πίσω, κατά τον Riel.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail