Η Ρωσία μετακινεί το ισχυρότερο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά στα σύνορα με τη Φινλανδία

Freepen.gr - Η Ρωσία μετακινεί το ένα από τα ισχυρότερα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW), που ονομάζεται Murmansk-BN, σε στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή της Αρκτικής κοντά στα φινλανδικά σύνορα σύμφωνα με το defence-blog.com.

Αυτή την εβδομάδα, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κυκλοφόρησε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει την ανάπτυξη του συγκροτήματος κινητών ραδιοπαρεμβολών εδάφους Murmansk-BN σε περιοχές που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων προς τη Φινλανδία.

Το Murmansk-BN είναι ένα μοναδικό ρωσικό σύστημα παρεμβολών επικοινωνιών μεγάλης εμβέλειας ειδικά σχεδιασμένο για να βγάζει εκτός λειτουργίας στρατιωτικές δορυφορικές επικοινωνίες υψηλής συχνότητας του ΝΑΤΟ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ισχυρό σύστημα EW στοχεύει στη διακοπή των ραδιοεπικοινωνιών σε μέγιστη εμβέλεια άνω των 5.000 χιλιομέτρων (3.106 μίλια). Το jammer προσανατολίζεται συγκεκριμένα στην αντιμετώπιση των υψηλής συχνότητας συστημάτων επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένου του υψηλής συχνότητας σφαιρικού συστήματος επικοινωνιών.

"Με τη βοήθειά του [Murmansk-BN], είναι δυνατή η διεξαγωγή ραδιοφωνικής αναγνώρισης, η παρακολούθηση και η καταστολή των σημάτων του εχθρού σε όλη την περιοχή βραχέων κυμάτων σε απόσταση έως και 5 χιλιάδων χιλιομέτρων", ανέφερε σε δήλωση.

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε ως μέρος ενός ρωσικού στρατηγικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου και λειτουργεί ως δικτυοκεντρική ικανότητα.


 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail