Ραγδαίες εξελίξεις - Κρύος ιδρώτας για τους Αζέρους: κατέρριψαν "κατά λάθος" ρωσικό ελικόπτερο στην Αρμενία!

Freepen.gr - Ένα ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 συνετρίβη στην Αρμενία αφού δέχθηκε πυρά από το έδαφος, επιβεβαίωσε η Μόσχα. Το περιστατικό έλαβε χώρα κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Το ελικόπτερο κατερρίφθη το βράδυ της Δευτέρας καθώς συνόδευε μια αυτοκινητοπομπή στη ρωσική στρατιωτική βάση της Αρμενίας. Το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα βλήμα από ένα φορητό σύστημα αεράμυνας, οπότε έχασε τον έλεγχο και βυθίστηκε σε ορεινό έδαφος σε αρμενικό έδαφος.

"Το ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο πάνω από το έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας έξω από τη ζώνη μάχης [με το Αζερμπαϊτζάν]", τόνισε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας, Υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Το Αζερμπαϊτζάν δια του υπουργείου Εξωτερικών ανέλαβε την ευθύνη της κατάρριψης αναφέροντας πως έλαβε χώρα κατά λάθος καθώς εκτιμήθηκε πως ανήκε στην Αρμενία και σημειώνοντας ότι το Μπακού είναι πρόθυμο να πληρώσει σχετική αποζημίωση..

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail