Κατάπαυση πυρός με οδυνηρή συνθηκολόγηση για την Αρμενία στο Αρτσάχ - Ξεσηκωμός του Αρμένικου λαού

Οι ηγέτες της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας υπέγραψαν συμφωνία που προβλέπει τον πλήρη τερματισμό των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενημέρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν ανήρτησε στο facebook:

Αγαπητοί συμπατριώτες, αδελφές και αδελφοί. Εγώ προσωπικά πήρα μια πολύ σκληρή απόφαση για μένα και όλους εμάς.

Υπέγραψα μια δήλωση σχετικά με τη λήξη του πολέμου Καραμπάχ με Ρώσους και Αζερμπαϊτζάν από τις 01.00 μ.μ. Το κείμενο της δήλωσης που έχει ήδη δημοσιευθεί είναι απίστευτα οδυνηρό για μένα και τους ανθρώπους μας.

Πήρα αυτή την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της εκτίμησης των ανθρώπων που έχουν την καλύτερη κατοχή της κατάστασης. Επίσης με βάση την πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα γράψω ένα μήνυμα για αυτό τις επόμενες ημέρες.

Δεν είναι νίκη, αλλά δεν υπάρχει ήττα μέχρι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Δεν θα γνωρίσουμε ποτέ τον εαυτό μας και αυτό θα πρέπει να είναι το ξεκίνημα της εθνικής μας ενότητας, εποχής αναγέννησης.
Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια ανεξαρτησίας μας για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος.

Γονατίζω σε όλα τα θύματα μας. Υποκλίνομαι σε όλους τους στρατιώτες μας, δολοφόνους, στρατηγούς, εθελοντές που προστάτεψαν και προστάτεψαν την πατρίδα τους με τη ζωή τους. Έχουν σώσει το Αρτσάχ από τις προσωπικότητες τους.

Παλέψαμε μέχρι το τέλος. Και θα κερδίσουμε. Το Artsakh στέκεται όρθιο.
Ζήτω η Αρμενία. Ζήτω το Αρτσάχ.

Η εξέλιξη αυτή επέφερε την αντίδραση του Αρμένικου λαού. 

Δυσάρεστα τα νέα από την Αρμενία. Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος αναφέρει:

Πριν από λίγο, την ώρα που ο ηρωικός στρατός μας υπερασπιζόταν το Σουσί και τις υπόλοιπες πόλεις του Αρτσάχ, ο δημοφιλής Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νιγκόλ Πασινιάν υπέγραφε ανακωχή με βαρύτατους όρους σε βάρος του Αρτσάχ, παραδίδοντας ουσιαστικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ στους Αζέρους. Η οργή του λαού είναι ασυγκράτητη γι’αυτήν την προδοσία.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αρμενία και το Αρτσάχ.


Στον απόηχο της συμφωνίας, πλήθος χιλιάδων εξοργισμένων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας. Εκατοντάδες εισέβαλαν στο κτίριο, έσπασαν παράθυρα και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο εσωτερικό του κοινοβουλίου, μεταδίδει ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο δημοσιογράφος Κρικόρ Τσακιτζιάν σημειώνει σε ανάρτησή του:

Η συνθηκολόγηση, η οποία θα επιφέρει κατάπαυση του πυρός και ειρήνη στην περιοχή, προβλέπει ταυτόχρονα και την παραχώρηση εδαφών του Καραμπάχ στους Αζέρους, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλο θυμό και οδύνη σε ολόκληρο τον Αρμενικό λαό, τόσο στην Αρμενία, όσο και στη διασπορά ανά την υφήλιο.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα μέσα στη νύχτα και όλοι αναζητούν τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον Αρμένιο πρωθυπουργό σε αυτή την οδυνηρή συνθηκολόγηση.

Όπως άφησε να εννοηθεί, πιέστηκε από ολιγάρχες της χώρας για να φτάσει να υπογράψει τη συνθήκη, Τα ακριβή γεγονότα θα τα παρουσιάσει, όπως υποσχέθηκε, σε μια εβδομάδα.
Εν των μεταξύ όπως όλα δείχνουν θα είναι ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στην Αρμενία, αφού η πολιτική κατάσταση, μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail