Αιγυπτιακά πολεμικά πλοία ανεβαίνουν το Βόσπορο!

Freepen.gr - Τρία πολεμικά πλοία που ανήκουν στο Αιγυπτιακό Ναυτικό διέσχισαν τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου, τα οποία βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο, αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τουρκικά και διεθνή ΜΜΕ δημοσίευσαν πλάνα που δείχνουν τη στιγμή που οι φρεγάτες" Φατέχ" και "Αλεξάνδρεια" και η πυραυλάκατος "Αλί Γκαντ Μαχμούντ Φάμυ" του αιγυπτιακού Ναυτικού διέσχισαν τους δύο θαλάσσιους διαδρόμους.

Τα αιγυπτιακά πολεμικά πλοία συνοδεύονταν από την τουρκική ακτοφυλακή, η οποία τα ακολουθούσε μέχρι που βγήκαν από τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Τα δημοσιεύματα του τύπου ανέφεραν ότι τα αιγυπτιακά πλοία συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τη Μαύρη Θάλασσα, όπου θα συμμετάσχουν στις πρώτες κοινές ναυτικές ασκήσεις αυτού του είδους με τη Ρωσία.

Αυτή η σπάνια κίνηση του αιγυπτιακού Ναυτικού έρχεται επίσης σε μια εποχή μεγάλης αναταραχής μεταξύ του συμμάχου της Αιγύπτου, της Ελλάδας, από τη μία πλευρά και της Τουρκίας από την άλλη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail