Ο Ερντογάν στηρίζει τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο, αντιτίθεται σε περισσότερα "παιχνίδια διπλωματίας"

Freepen.gr - Μια λύση που βασίζεται στην παρουσία δύο ίσων κυρίαρχων κρατών θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο νησί της Κύπρου, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε ότι τόσο η Τουρκία όσο και το ψευδοκράτος δεν μπορούν πλέον να ανεχθούν περισσότερα "παιχνίδια διπλωματίας" σχετικά με τους πόρους υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας σε επίσημη τελετή για τον εορτασμό της 37ης επετείου ίδρυσης της ΤΔΒΚ στην πρωτεύουσα Λευκωσία, ο Ερντογάν δήλωσε: "Υπάρχουν δύο λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο".

Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μια λύση δύο κρατών που θα βασίζεται στην κυρίαρχη ισότητα για την επίλυση του Κυπριακού, τόνισε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δίνει προτεραιότητα σε μια βιώσιμη λύση που θα παρέχει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail