Τουρκικό αγκάθι στη Λιβύη - Η Αγκυρα απρόθυμη να αποσυρθεί στρατιωτικά

Freepen.gr - Η Τουρκία επιμένει στην άρνησή της να σταματήσει τη στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, παρά την παύση των μαχών μεταξύ των δύο μερών της σύγκρουσης πριν από μήνες, και την επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, εν μέσω τοπικής, διεθνούς και διεθνούς αισιοδοξίας.

Το πρακτορείο Ανατολή ανέφερε επικαλούμενο τουρκικές πηγές ασφαλείας ότι ο τουρκικός στρατός "θα συνεχίσει να είναι παρών στη Λιβύη όσο το επιθυμεί η κυβέρνηση" συμφιλίωσης", σε ρητή ένδειξη της απόρριψης της ιδέας στρατιωτικής εξόδου από τη Λιβύη.

Αυτή η τουρκική επιμονή στη διατήρηση στρατιωτικού βραχίονα στη Λιβύη έρχεται σε αντίθεση με μια ιστορική συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις δύο στρατιωτικές επιτροπές των "5 + 5" στη Γενεύη, η οποία προβλέπει μόνιμη κατάπαυση του πυρός σε όλη τη χώρα και την έξοδο ξένων μαχητών από τη χώρα και η αποστολή χαρακτήρισε αυτό το επίτευγμα ως "σημείο καμπής.

Η αποφασιστικότητα των Ηνωμένων Εθνών να φέρουν πολιτικές και στρατιωτικές απόψεις πιο κοντά μεταξύ των Λιβυκών φατριών, συνδυάζεται με την επιμονή της Τουρκίας να παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Λιβύης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail