Αφού τους άφησε μόνους για να τους τιμωρήσει, τώρα μεριμνά για τις εκκλησιές τους!

Freepen.gr - Κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων τηλεφωνικών επαφών του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε πρακτικές πτυχές της εφαρμογής των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν στην τριμερή δήλωση για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ της 9ης Νοεμβρίου. 

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο, τα μέρη εξέφρασαν ικανοποίηση για την τήρηση της κατάπαυσης του πυρός και για μια αρκετά ήρεμη κατάσταση κατά μήκος της γραμμής επαφής.

Μιλώντας στον Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επέστησε την προσοχή του, ειδικότερα, στο γεγονός ότι υπάρχουν χριστιανικές εκκλησίες και μοναστήρια στις περιοχές που επιστρέφονται στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν με την τριμερή δήλωση. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τη σημασία της διασφάλισης της διατήρησης και της ομαλής λειτουργίας αυτών των ιερών τόπων. 

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν εξέφρασε την κατανόηση σε αυτό το θέμα και είπε ότι το Αζερμπαϊτζάν θα ενεργήσει σίγουρα με αυτό το πνεύμα.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αφού άφησε ολομόναχους τους Αρμένιους για να τιμωρήσει τα φιλοδυτικά ανοίγματα της πολιτικής τους ηγεσίας, τώρα μεριμνά για τις χριστιανικές εκκλησίες, στις υπό παράδοση περιοχές, οι οποίες όμως θα ερημώσουν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail