Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία ενώνουν δυνάμεις για νέας γενιάς ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων

Freepen.gr - Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν την έναρξη ενός πολυεθνικού σχεδίου για τις δυνατότητες των ελικοπτέρων επόμενης γενιάς στις 19 Νοεμβρίου 2020, σημειώνει σχετική ανακοίνωση.

Το έργο είναι αφιερωμένο στον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων στόλων και είναι ένα από τα σχέδια του ΝΑΤΟ που χαρακτηρίζονται ως High Visibility Projects (HVP).

Ένας σημαντικός αριθμός μεσαίων δυνατοτήτων ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων που λειτουργούν σήμερα από τους συμμάχους θα φτάσει στο τέλος του κύκλου ζωής τους κατά την περίοδο 2035 – 2040 και πέρα, με την επακόλουθη ανάγκη για αντικαταστάσεις.

Το έργο του ελικοπτέρου επόμενης γενιάς στοχεύει στην ανάπτυξη μιας λύσης για αυτές τις επερχόμενες απαιτήσεις, αξιοποιώντας ένα ευρύ φάσμα πρόσφατων εξελίξεων στην τεχνολογία, τις μεθόδους παραγωγής, καθώς και τις λειτουργικές έννοιες.

Τα επόμενα χρόνια, εμπειρογνώμονες από όλες τις χώρες θα καλύψουν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα εργασίας, ξεκινώντας από τον καθορισμό μιας ισχυρής δήλωσης απαιτήσεων και ενός σχεδίου συνεργασίας πολλαπλών φάσεων.

Οι υπουργοί Άμυνας των πέντε Συμμάχων υπέγραψαν την επιστολή προθέσεων για την ανάπτυξη μιας εντελώς νέας ικανότητας ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

"Επενδύοντας τους πόρους μας και διοχετεύοντας τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες μέσω ενός πολυεθνικού πλαισίου, διασφαλίζουμε ότι οι Σύμμαχοι θα είναι εξοπλισμένοι με τις καλύτερες διαθέσιμες δυνατότητες, γεγονός που συμβάλλει στη διατήρηση του τεχνολογικού πλεονεκτήματος του ΝΑΤΟ", τόνισε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Mircea Geoană.

Το έργο υπογραμμίζει τη δέσμευση των συμμάχων του ΝΑΤΟ να διατηρήσουν ένα τεχνολογικό πλεονέκτημα και να επιδιώξουν πολυεθνική συνεργασία όποτε είναι δυνατόν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail