Αποσταθεροποίηση της Αρμενίας: Απετράπη ανατροπή και δολοφονία του Νικόλ Πασινιάν

Freepen.gr - Η αρμενική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας δήλωσε το Σάββατο ότι είχε ματαιώσει μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν από τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Η αρμενική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας επιβεβαίωσε σε δήλωσή της ότι " ένας από τους πολιτικούς αντιπάλους που αντιτίθενται στην κυβέρνηση κρατούσε μεγάλο αριθμό όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών και κατέληξε σε συμφωνία με τους ηγέτες των κομμάτων που δραστηριοποιούνται στην Αρμενία και το Καραμπάχ για να σχεδιάσουν να καταλάβουν την εξουσία και να σκοτώσουν τον πρωθυπουργό".

"Οι ηγέτες των κομμάτων, οι αντικυβερνητικοί πολιτικοί, οι υποστηρικτές τους και οι πρώην ανώτεροι αξιωματούχοι ετοιμάζονταν να επιχειρήσουν να δολοφονήσουν έναν πολιτικό και να σφετεριστούν την εξουσία", πρόσθεσε.

Το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, διαδηλωτές εισέβαλαν στα κεντρικά γραφεία της αρμενικής κυβέρνησης στην αρμενική πρωτεύουσα, το Ερεβάν, αφού ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, το βράδυ της Δευτέρας, υπέγραψε συμφωνία με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας σχετικά με την παύση των εχθροπραξιών στο Καραμπάχ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail