Έξαλλοι οι Τούρκοι με το ταξίδι Πομπέο στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντηση με Βαρθολομαίο

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα επισκεφθεί την Τουρκία για να συζητήσει θρησκευτικά θέματα.

"Ο γραμματέας Πομπέο θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας για να συναντηθεί με τον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίο 'Α, για να συζητήσει θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία και την περιοχή και να προωθήσει την ισχυρή στάση μας για τη θρησκευτική ελευθερία σε όλο τον κόσμο", αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι αντέδρασε κριτικά στην ανακοίνωση της επίσκεψης, λέγοντας ότι "θα ήταν καλύτερο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να κοιτάξουν πρώτα στον καθρέφτη και να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ο ρατσισμός, η εχθρότητα προς το Ισλάμ και τα εγκλήματα μίσους στη χώρα τους".

Ο Ακσόι δήλωσε ότι οι μη μουσουλμάνοι στην Τουρκία έχουν πλήρη θρησκευτική ελευθερία, ενώ οι Μουσουλμάνοι σε άλλα μέρη του κόσμου, όχι.

"Σε πολλά μέρη του κόσμου, οι θρησκευτικές μειονότητες, ειδικά οι Μουσουλμάνοι, πρέπει να εκτελούν τη λατρεία τους υπό δυσμενείς συνθήκες και υπό απειλή, ενώ οι μη μουσουλμάνοι πολίτες μας μπορούν να ικανοποιήσουν ελεύθερα τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις στη χώρα μας και προστατεύεται η ελευθερία λατρείας των πολιτών μας που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις που χρησιμοποιούνται εν προκειμένω στη δήλωση της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ στη χώρα μας είναι εξαιρετικά ακατάλληλες", δήλωσε ο Ακσόι.

Το πως προστατεύεται η θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία, είναι κάτι που οι γηγενείς λαοί της Ανατολίας το έχουν βιώσει πάρα πολύ καλά και πληρώσει με ποταμούς αίματος / διώξεων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail