Η κυβέρνηση αντί να βρίσκεται μπροστά από την πανδημία, τρέχει πίσω από την προπαγάνδα των αριθμών

Η πανδημία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των αρμοδίων, τώρα το αποδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός, ειδικά για την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα. 

Γιάννης Μαγκριώτης

Όμως, αντί να τρέξει να πάρει μέτρα, να ενισχύσει τις υγειονομικές υποδομές και το υγειονομικό δυναμικό, για να καλύψει την απόσταση απο τις ανάγκες που δημιουργεί η έκρηξη της πανδημίας, τρέχει πίσω από την επικοινωνία των αριθμών. 

Η μόνιμη επωδός τους είναι και πάλι, ο,τι μπορεί να μην πάμε καλά, αλλά είμαστε καλύτεροι από τις χώρες της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα λένε ότι είμαστε καλύτεροι όσον αφορά τα υγειονομικά αποτελέσματα, όμως δεν λένε γιατί είμαστε και από ποιές χώρες. Γιατί υπάρχουν χώρες, όπως η Γερμανία, που τα υγειονομικά αποτελέσματα είναι εμφανώς καλύτερα από τα δικά μας. 

Συγκρίνουν όμως ανόμοια πράγματα, αφού οι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης μπήκαν στο δεύτερο κύμα με πολύ υψηλότερο ιικό φορτίο από εμάς, λόγω του πρώτου κύματος, έχουν πολύ πιο υψηλή πυκνότητα πληθυσμού, άρα και συγχρωτισμού, οι θερμοκρασίες έπεσαν πολύ πιο νωρίς από εμάς, άρα ο χρόνος ζωής του ιού είναι μεγαλύτερος και οι συναντήσεις σε εσωτερικούς χώρους περισσότερες, έχουν πολύ μεγαλύτερο ενεργό δυναμικό εργαζομένων από την χώρα μας, άρα περισσότερες μετακινήσεις. 

Αναφέρουν επίσης ο,τι στην Ελλάδα έχουμε λιγότερες απώλειες θέσεις εργασίας από τις χώρες της ΕΕ, δεν λένε όμως το ύψος της ανεργίας που είχε η χώρα μας, δηλαδή το ποσοστό των εργαζομένων σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό, ούτε φυσικά ο,τι είμαστε η χώρα με τους περισσότερους συνταξιούχους, σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό της χώρας. 

Και συνεχίζουν ακάθεκτη την προπαγάνδα και την παραποίηση της αλήθειας, λέγοντας ο,τι έχουμε την υψηλότερη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων. 

Πως γίνεται αυτό, αφού έχουμε από τις χαμηλότερες απορροφήσεις από το σχετικό πρόγραμμα SURE της ΕΕ και η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους είναι επίσης από τις χαμηλότερες σε σχέση με το ΑΕΠ, κάθε χώρας;

Εντάξει, έχουν κάλυψη των ΜΜΕ στην προβολή της προπαγάνδας τους, υπάρχει ο φόβος του κόσμου για την πανδημία, δεν σκέφτονται ότι αυτό μπορεί να γίνει οργή, κάποια στιγμή;
Επιτέλους λιγότερη προπαγάνδα και περισσότερη σοβαρότητα και δουλειά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail