Αντίβαρο τα Εμιράτα στην τουρκική απειλή

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών Εξωτερικών και Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και Άδωνη Γεωργιάδη στο Αμπού Ντάμπι αναδεικνύει τις δυνατότητες της χώρας μας να βγει από τις εύκολες διπλωματικά λύσεις, όπου όλη η δυναμική της διπλωματίας εξα­ντλείται στο τρίπτυχο Τουρκία – ΕΕ – Αμερική…

Από: Το Παρόν - Υπουργείο Εξωφρενικών

Χρειάσθηκε να διατυπωθεί με τόσο ακέραιο τρόπο η τουρκική απειλή και αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων για να στραφεί η Ελλάδα και σε άλλες περιοχές που παραδοσιακά έβλεπαν θετικά τη χώρα μας, αλλά ποτέ δεν είχε καταβληθεί σοβαρή προσπάθεια για να υπάρξει επικοινωνία και συνεννόηση.

Η στρατηγική εταιρική σχέση με τα Εμιράτα, που επιβεβαιώθηκε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού, και η συμφωνία για συνεργασία στην αμυντική και εξωτερική πολιτική είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς αποτελεί σοβαρό αντίβαρο στην τουρκική απειλή. Προφανώς δεν πρόκειται περί συμφωνίας που προβλέπει αμοιβαία αμυντική συνδρομή σε περίπτωση που ένα από τα δύο μέρη δεχθεί επίθεση.

Όμως οι συμφωνίες και οι πολιτικές επαφές έχουν φέρει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σχεδόν σε αυτό το υψηλό επίπεδο και θεωρείται δεδομένο ότι τα Εμιράτα μπορεί να αποδειχθούν πολύ πιο αξιόπιστοι και συνεπείς σύμμαχοι από πολλούς άλλους, που, εκτός από μεγάλα λόγια, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης αρκούνται σε ένα χτύπημα στην πλάτη…

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.