Ολλανδοί νομοθέτες καλούν την Ε.Ε. να απαγορεύσει τους Γκρίζους Λύκους

Freepen.gr - Ολλανδοί νομοθέτες έχουν καλέσει την κυβέρνηση να απαγορεύσει την τουρκική υπερ-εθνικιστική ομάδα γνωστή ως Γκρίζοι Λύκοι, μετά από παρόμοιες κινήσεις στη Γερμανία και τη Γαλλία, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία του BBC.

Οι βουλευτές κατηγόρησαν τους Γκρίζους Λύκους, που θεωρούνται πτέρυγα του κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος της Τουρκίας (MHP), ότι "προκαλούν σοβαρή ένταση στην ολλανδική κοινότητα και θέτουν διαφορετικές φατρίες τη μία εναντίον της άλλης”.

Οι βουλευτές υποστήριξαν μια πρόταση ζητώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει την ομάδα και επίσης να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε παρόμοια κίνηση.

Η πρόταση έγινε δεκτή με 147 ψήφους επί συνόλου 150 βουλευτών της Βουλής των Αντιπροσώπων. Η πρόταση θα αποσταλεί τώρα στη Γερουσία όπου θα διεξαχθεί παρόμοια διαδικασία ψηφοφορίας.

Το Κόμμα Denk, το οποίο ιδρύθηκε από δύο βουλευτές με τουρκικές ρίζες, ήταν το μόνο κόμμα που δεν υποστήριξε την κίνηση μιλώντας για "κυνήγι μαγισσών εναντίον Τούρκων.”

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail