Η Τουρκία εκκένωσε τις πολιορκημένες θέσεις στη Συρία γιατί σχεδιάζει νέα μάχη: εμπειρογνώμονας

Freepen.gr - Ο Σύριος εμπειρογνώμονας σε ένοπλες ομάδες, Ομάρ Ραχμόν, δήλωσε σε συνέντευξή του το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η πρόσφατη απόσυρση από την Τουρκία ορισμένων σημείων παρατήρησής της στη βόρεια Συρία έρχεται υπό το φως των προετοιμασιών της για μια νέα μάχη με τον Συριακό Αραβικό στρατό.

Ο Ραχμόν εξήγησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το Σπούτνικ αραβικά ότι "η Τουρκία, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, απότομα δεσμεύτηκε να υπογράψει με τη Μόσχα συμφωνία τον Μάρτιο του 2019, καθώς απέσυρε όλα τα σημεία που πολιορκούνται από το Συριακό στρατό στις περιοχές που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων στρατιωτικών επιχειρήσεων στο Idlib στο τέλος του 2019, και στην αρχή αυτού του έτους, το 2020".

Ο εμπειρογνώμονας είπε ότι "όποιος ξέρει την Τουρκία και τον τρόπο σκέψης, και ό,τι και οι ένοπλες ομάδες έχουν κάνει στη βόρεια Συρία, είναι βέβαιο ότι θα αποσυρθεί αυτά τα σημεία, όχι σε συμμόρφωση με τις συμφωνίες που υπέγραψαν στη Μόσχα, την Αστάνα και το Σότσι, αλλά με στόχο την εκκένωση των περιοχών που θα μπορούσε να υπάρξει πίεση αργότερα από το Συριακό Στρατό αργότερα σε περίπτωση που η Άγκυρα αποφασίσει να ξεκινήσει μια νέα μάχη στο βορρά.”

Τόνισε, "έχουμε δει δύο πράγματα πρόσφατα, τα οποία είναι η απόσυρση από την Τουρκία των σημείων ελέγχου και η επανατοποθέτηση τους στο Τζαμπάλ Αλ-Ζαβίγια, τα οποία ελέγχει με τις ένοπλες πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από αυτήν. Το δεύτερο είναι η εισαγωγή νέου στρατιωτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων από την παράνομη διάβαση (Kafr Lousen), η οποία ελέγχεται από την οργάνωση του Μετώπου Al-Nusra και την Faylaq Al-Sham, που συνδέεται με τον τουρκικό στρατό στο Idlib".

Ο Ραχμόν δήλωσε ότι "όλες αυτές οι κινήσεις επιβεβαιώνουν πως η Τουρκία δεν έχει αποσυρθεί από τα σημεία αυτά, σε συμμόρφωση με τις συμφωνίες, αλλά με το σκοπό της εκκαθάρισης της αρένας ώστε να κάνει χώρο για μια νέα μάχη που ετοιμάζεται για την μετά-Τραμπ εποχή και την άφιξη του νέου προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος θα παρέχει υποστήριξη στην τρομοκρατική ομάδα Al-Nusra Front και τις λοιπές ένοπλες ομάδες με τις οποίες έχει συμμαχήσει μέσω της Τουρκίας".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail