Έπεσε στο νερό έτοιμος να...τσιμπήσει και ο πέμπτος Σκορπιός της Ινδίας

Freepen.gr - Το 5ο Υποβρύχιο κατηγορίας Scorpene του Ινδικού Ναυτικού (Project 75) καθελκύστηκε στο Mazagon Dock Shipbuilders στη Βομβάη την Πέμπτη.

Το υποβρύχιο, που ονομάστηκε Vagir, έπεσε στο νερό σύμφωνα με τις ναυτικές παραδόσεις από την Vijaya Shripad Naik, σύζυγο του Υπουργού Άμυνας της Ινδίας, όπως αναφέρει το navaltoday.com.

Το σκάφος είναι μέρος μιας σειράς έξι υποβρυχίων κατηγορίας Kalvari που κατασκευάζονται στην Ινδία και έχουν σχεδιαστεί από τη γαλλική DCNS.

Το υποβρύχιο ενσωματώνει ανώτερα χαρακτηριστικά στελθ και μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορους τύπους αποστολών, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου κατά πλοίων επιφάνειας, ανθυποβρυχιακό πόλεμο, τοποθέτησης ναρκών και επιτήρησης περιοχής.

Τα δύο πρώτα υποβρύχια της σειράς, Kalvari και Khanderi, έχουν ήδη τεθεί σε υπηρεσία, ενώ το τρίτο υποβρύχιο Karanj και το τέταρτο με το όνομα Vela υποβάλλονται σε δοκιμές στη θάλασσα. Η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη και στο έκτο και τελευταίο υποβρύχιο.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail