Κρεμλίνο: Γιατί δεν κάναμε αντίποινα για την κατάρριψη του ελικοπτέρου

Bluesnap / pixabay
Freepen.gr - Ο Ρώσος προεδρικός εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε την Παρασκευή γιατί η Μόσχα δέχτηκε τη συγγνώμη του Μπακού για το καταρριφθέν στρατιωτικό ελικόπτερο Mi-24.

Ο Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξή του στο RT: "αυτή είναι πραγματικά μια καταστροφή, αυτή είναι μια τραγωδία, δύο από τους στρατιώτες μας σκοτώθηκαν. Στην περίπτωση αυτή, είναι σαφές ότι η άμεση αντίδραση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν και η ανακοίνωση της ετοιμότητας να διεξαχθεί αμερόληπτη έρευνα και να τιμωρηθεί ο ένοχος μας έκανε να δεχτούμε μια συγγνώμη".

Πρόσθεσε ότι αυτή ήταν μια σημαντική κίνηση που μείωσε τις εντάσεις μετά την κατάρριψη των ελικοπτέρων Mi-24.

Το ρωσικό Mi-24 καταρρίφθηκε στις 9 Νοεμβρίου στον αρμενικό εναέριο χώρο έξω από τη ζώνη μάχης και λίγο πριν ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία ανακωχής, κάτι που δημιουργεί σε πολλούς την υποψία ότι ίσως κάποιος γειτονικός τρίτος δάκτυλος να έβαλε το χέρι του.

Το Μπακού παραδέχθηκε ότι το περιστατικό ήταν ένα ατύχημα, ζήτησε συγγνώμη και προθυμοποιείται να καταβάλει αποζημίωση.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν έχει ξεκινήσει σχετική ποινική διαδικασία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail