Ο τουρκικός στρατός ολοκληρώνει τις τελικές προετοιμασίες για να αναπτυχθεί στο Αζερμπαϊτζάν

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι τουρκικές επίγειες δυνάμεις έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες τους και μπορούν σύντομα να κατευθυνθούν στο Αζερμπαϊτζάν για να παρακολουθήσουν την κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ.

Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε πως ο Ακάρ δήλωσε: "οι στρατιώτες μας θα κατευθυνθούν σύντομα στο Αζερμπαϊτζάν. Οι τουρκικές επίγειες δυνάμεις ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπεγράφη μεταξύ Μπακού και Ερεβάν".

Σύμφωνα με τον Ακάρ, οι τουρκικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν προς το Αζερμπαϊτζάν, όταν η Άγκυρα λάβει αίτημα από το Μπακού να αναπτύξει τα στρατεύματά της στην αμφισβητούμενη περιοχή Καραμπάχ.

Από την άλλη πλευρά, ο Ακάρ θεώρησε ότι οι Δυτικοί πολιτικοί που κατηγορούν τον στρατό του Αζερμπαϊτζάν για καύση και καταστροφή τμημάτων του Καραμπάχ διαπράττουν "σοβαρό λάθος.”

Η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους του Αζερμπαϊτζάν, καθώς η Άγκυρα ήταν ο κύριος υποστηρικτής της προσπάθειας του Μπακού να καταλάβει την περιοχή Καραμπάχ από τις αρμενικές δυνάμεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail