Θρίλερ στη Σούσα - Την τέλεια παγίδα έστησαν οι Αρμένιοι στους Αζέρους

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν επιχείρησαν να κερδίσουν το πάνω χέρι στο μέτωπο της πόλης της Σούσα την Κυριακή, καθώς τα στρατεύματά τους εισέβαλαν στη στρατηγική πόλη από διάφορα σημεία, προκειμένου να εκδιώξουν τον Αρμένικο στρατό Άμυνας του Αρτσάκ από την περιοχή.

Υποστηριζόμενες από βαρύ πυροβολικό και drones, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλαν στις θέσεις του Στρατού Άμυνας του Αρτσάκ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σούσα την Κυριακή, σε μια προσπάθεια να σπάσουν τις γραμμές του τελευταίου.

Ωστόσο, παρά την ανακοίνωση του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ για την κατάληψη της πόλης, τοπικές πηγές μέσα στην πόλη επιβεβαίωσαν ότι ο αμυντικός στρατός του Αρτσάκ εξακολουθεί να ελέγχει σταθερά την περιοχή, ειδικά μετά την οδήγηση των εχθρικών στρατευμάτων πίσω.

Σύμφωνα με τις τοπικές πηγές, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν υπέστησαν μεγάλες απώλειες στα περίχωρα της Σούσα, μετά από αρκετές προσπάθειες να σπάσουν τις γραμμές του Στρατού Άμυνας του Artsakh.

Βίντεο από τις επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν έδειξε αρκετές απώλειες των Αζέρων έξω από την πόλη.

Για να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον αμυντικό στρατό του Artsakh μέσα στη Shusha, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν αύξησαν τις επιθέσεις πυροβολικού και πυραύλων στην πόλη.

Πριν από την επίθεση την Κυριακή, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι ξέσπασαν έντονες συγκρούσεις το βράδυ του Σαββάτου, μετά από μεγάλη επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

"Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η πιο άγρια μάχη έχει ξεδιπλωθεί στην περιοχή της #Shusha, και στον νοτιοανατολικό τομέα. Ένας μεγάλος αριθμός εχθρικού προσωπικού, μαζί με 4 άρματα μάχης, 20 άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, 11 οχήματα και 2 UAV έχουν καταστραφεί", ανέφερε η γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας, Shushan Stepanyan.

Κρικόρ Τσακιτζιάν: Παγίδα οι εικόνες εγκατάλειψης της πόλης της Σούσα 

Το χρονικό του φιάσκου του Αλίεφ, παραμονή της εθνικής γιορτής του Αζερμπαϊτζάν, είναι ο τίτλος ανάρτησης του γνωστού Αρμένιου δημοσιογράφου, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά:

Οι Αζερικές δυνάμεις έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν οι Αρμένιοι. Ο Αλίεφ είχε υποσχεθεί στο λαό του και στα αφεντικά του της Τουρκίας, ότι τα στρατεύματά του θα έκαναν παρέλαση την ημέρα της εθνικής τους γιορτής 9 Νοεμβρίου, στο Shushi. 

Οι Αρμένιοι του επεφύλαξαν μια έκπληξη. 

Παραμονή της 9ης Νοεμβρίου, άρχισαν από το πρωί να εκκενώνουν το Shushi. Έφυγαν από την περιοχή οι άμαχοι και 1.500 Αρμένιοι στρατιώτες, ορεινοί κομάντος, οι οποίοι ανέβηκαν στα γύρω βουνά κι έστησαν καρτέρι, περιμένοντας τους Αζέρους να τσιμπήσουν. 

Τα κατασκοπευτικά drones κατέγραψαν τη φυγή του πληθυσμού και των στρατιωτών. Πίστεψαν οι ανόητοι ότι οι Αρμένιοι εγκατέλειψαν πραγματικά την περιοχή. Έστειλαν οι Αζέροι 30 ανιχνευτές. Αντίκρυσαν την περιοχή έρημη. Ειδοποίησαν το αρχηγείο ότι το Shushi εγκαταλείφθηκε. 

Οι 30 Αζέροι, άρχισαν να πανηγυρίζουν και να φωτογραφίζονται στο Shushi, μέχρι που κατέφθασαν και οι υπόλοιπες ενισχύσεις αποτελούμενες από 1.200 Τούρκους και Αζέρους.

Είχαν πέσει στην παγίδα που τους είχαν στήσει οι Αρμένιοι! Από τις γύρω πλαγιές των βουνών, άρχισε να κατεβαίνει ο Αρμενικός στρατός με τους 1.500 άνδρες, όλοι τους ορεινοί κομάντος και τους πετσόκοψαν στην κυριολεξία. 

Έπεσαν νεκροί 800 Τουρκοαζέροι. Οι υπόλοιποι έτρεχαν να γλιτώσουν. Στην αγωνία τους να ξεφύγουν από το μακελειό, πέταγαν στο δρόμο μέχρι και τον οπλισμό τους. 

Αυτή θα είναι μια μέρα ντροπής για τον Αλίεφ και το στρατό του, όπου εξευτελίστηκαν στο πεδίο της μάχης και μάλιστα παραμονή της εθνικής τους γιορτής, όπου δεν θα την ξεχάσουν ποτέ. 

Μετά από αυτό το φιάσκο, θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και άρχισαν να διασπείρουν στα φίλα προσκείμενα σε αυτούς μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δελτία τύπου για δήθεν κατάληψη του Shushi από το στρατό του Αζερμπαϊτζάν. Τα παπαγαλάκια των Αζέρων, πήραν την είδηση, χωρίς να τη διασταυρώσουν και έπαιξαν το παιχνίδι προπαγάνδας και παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail