«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει όλες τις στρατιωτικές της περιπέτειες»

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει όλη τη στρατιωτική της περιπέτεια στο εξωτερικό χωρίς μια ισχυρή οικονομία για να την υποστηρίξει, δήλωσε η Δρ Marwa Maziad, μελετητής στο Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής (MEI) στο Ahval σε podcast.

Η Τουρκία, η οποία επί του παρόντος είναι εγκλωβισμένη σε αρκετές συγκρούσεις και υποφέρει από οικονομική κρίση, είναι πιο απομονωμένη και εξαρτάται από τη σκληρή δύναμη για να επιτύχει τους στόχους της από ό, τι πριν από αρκετά χρόνια. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να περιέχουν τους σπόρους που ανατρέπουν τις φιλοδοξίες της τουρκικής κυβέρνησης, καθώς η σκληρή εξουσία καθίσταται το εναπομείναν εργαλείο για την επίτευξη οποιουδήποτε από αυτούς.

Η Maziad σημείωσε πως η Τουρκία την τελευταία δεκαετία πέρασε από τη φάση ενός μη αποδιοργανωτικού περιφερειακού παίκτη που επιδίωκε "μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες" σε έναν πιο πολεμοχαρή, μοναχικό χαρακτήρα. 

Είπε ότι ο συνδυασμός μιας ασταθούς οικονομίας και του στρατιωτικού τυχοδιωκτισμού στο εξωτερικό μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία στο να φάει τα σωθικά της."Τελικά, η Τουρκία δεν θα είναι σε θέση να προμηθεύσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για να συντηρήσει όλες αυτές τις στρατιωτικές περιπέτειες", ανέφερε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail