Η λίρα γκρεμίστηκε, ο Ερντογάν άλλαξε το διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

φωτο Ρόιτερς
Freepen.gr - Η Τουρκία απέλυσε τον διοικητή της κεντρικής της Τράπεζας και τον αντικατέστησε με έναν πρώην υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στην Επίσημη Εφημερίδα, όταν η τουρκική λίρα έφθασε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Ο Naci Ağbal ορίστηκε ως νέος κυβερνήτης και δεν δόθηκε κανένας λόγος στο διάταγμα για το γιατί ο προκάτοχός του – Murat Uysal – αντικαταστάθηκε μετά από μόλις 16 μήνες στη θέση του.

Τους τελευταίους μήνες, η λίρα έπληξε πολλαπλά ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και ήταν στο 8.52 στο δολάριο αργά την παρασκευή. Το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 30% της αξίας του έναντι του δολαρίου φέτος.

Οι αγορές ανησυχούν για τον επίμονα υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος παραμένει σε διψήφια επίπεδα και την απότομη πτώση των συναλλαγματικών αποθεμάτων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail