Αντώναρος: Την Πέμπτη ο Μητσοτάκης πάτησε το κουμπάκι της αντίστροφης μέτρησης

Κοντά τρεις μέρες πέρασαν απο την ανακοίνωση ενός (τι κι αν φόραγε μασκα!) φοβισμένου κι αμήχανου Κυριάκου Μητσοτάκη για δεύτερο λόκνταουν και ψάχνω να βρω ποιοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας έχουν βγει στα κανάλια και τα ραδιόφωνα να στηρίξουν την προσωπική του απόφαση. (Σχεδόν) κανένας. 

Ευάγγελος Αντώναρος

Σας εκπλήσσει; Εμένα όχι. Γιατι μιλώ με αρκετούς, και στην Αθήνα και στην περιφέρεια, και μαθαίνω τι ακούνε απο τους έξαλλους, θυμωμενους κι απογοητευμένους ψηφοφόρους τους. "Με αυτή τη νοοτροπία δεν πάμε μακριά", μου είπε οχι καποιος πρωτοεκλεγμένος αλλά παλια καραβάνα της πολιτικής.

Μπορεί τα καλοταισμένα κανάλια κι οι εφημερίδες να ωραιοποιούν την κατάσταση, αλλά η αλήθεια είναι πως η κοινωνία βράζει: Και γιατί αισθάνεται πως της λένε μισές αλήθειες. Και γιατί οι αποζημιώσεις για τα χαμένα μεροκάματα και τα λουκέτα που μπαίνουν μόνο στα χαρτιά υπάρχουν. Και γιατί ο κόσμος εχει κι αλλους τρόπους να ενημερώνεται και βλέπει ότι ΔΕ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ όλο και περισσότεροι διαπρεπείς επιστήμονες με το οριζόντιο κλείσιμο των πάντων που εισηγήθηκε ο καθηγητής Σωτήρης. 

Και γιατί θυμώνει όταν ακούει έκπληκτος ο μέσος πολίτης τον πρωθυπουργό της χώρας να διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλοί που εξαρτώνται απο το μισθό τους. "Τώρα το κατάλαβε;" μου είπε ενας περιπτεράς..." Από τι νομιζε πως ζούμε; Απο καταθέσεις μας στην Ελβετία;".

Δεν ξέρω -- και μεταξύ μας δεν με νοιάζει -- τι λένε οι μυστικοσύμβουλοι του Μαξίμου στον Μητσοτάκη. Μάλλον θα τον λιβανίζουν. Και θα του λενε πόσο αρέσει στον κόσμο. Η αλήθεια είναι άλλη: Με το 12ο η 13ο διαγγελμα της Πέμπτης πάτησε το κουμπάκι που λέγεται ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ. Διαδικασία συνήθως μακρά επίπονη και οδυνηρή. Αλλά με αναπόδραστη έκβαση. Ειδικά όταν ό "πρώτος" είναι από μέτρια πολιτική στόφα και προϊόν επικοινωνιακής οργάνωσης και οικονομικής.διαπλοκής.

Άλλωστε αν ο Μητσοτάκης ήξερε απο ελληνική και παγκόσμια ιστορία θα ειχε αναγνωρίσει κι άλλη μια ενδειξη αποδρομής. Στο διαδίκτυο γίνεται πάρτυ με τα σκίτσα, φιλμάκια, φωτογραφίες και σκετσάκια που διακωμωδούν το σημερινό πρωθυπουργό. Με καταιγιστική συχνότητα κι ισοπεδωτική καυστικότητα. 

Καθε φορά που συμβαίνει κατι τετοιο δηλαδή ενα κύμα γελοιοποίησης και εξευτελισμού που κάνει τον κόσμο να γελάει ακατάπαυστα, το τέλος δεν είναι μακριά. Ειδικά την εποχή του ίντερνετ που η πολλαπλασιαστική ταχύτητα της αναμετάδοσης είναι ασύλληπτη. Αλλά φαντάζομαι το τι πλάκα γίνεται με το πρόσωπό του στο διαδίκτυο μάλλον δεν θα το ξέρει ο Μητσοτάκης. Ποιος σύμβουλος θα τολμούσε να του το πει και να διαταράξει τη μεγάλη ιδέα που φαίνεται να έχει ο δύσμοιρος για τον εαυτό του;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail