Εξοπλιστικό μαμούθ ανακοίνωσε ο Τζόνσον: Στόχος η δημιουργία του μεγαλύτερου σύγχρονου στόλου στην Ευρώπη

royalnavy.mod.uk
Freepen.gr - Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, επιβεβαιώνοντας μια ένεση ύψους £16,5 δισεκατομμυρίων σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Σε συνδυασμό με τη δέσμευση  για άνοδο 0,5%, η συνολική αύξηση για την άμυνα είναι σημαντική αγγίζοντας τα £24, 1 δισ.

Η σημερινή ανακοίνωση, σημειώνει το ΥΠΑΜ της Βρετανίας, χρηματοδοτεί έναν γενεών εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να μπορούν να υπερασπιστούν το Ηνωμένο Βασίλειο από μελλοντικές απειλές, ενισχύοντας παράλληλα τον ρόλο της Βρετανίας ως ηγέτη στο ΝΑΤΟ και υποστηρίζοντας χιλιάδες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα καινοτομίας και εκσυγχρονισμού θα δημιουργήσει έως και 10.000 θέσεις εργασίας ετησίως.

Η επένδυση θα στηρίξει την αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας, χρηματοδοτώντας μια σημαντική επέκταση των πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού για τη δημιουργία του μεγαλύτερου επιφανειακού στόλου σύγχρονων πολεμικών πλοίων στην Ευρώπη.

Επιπλέον £1.5 δισεκατομμύρια θα διατεθούν σε στρατιωτική έρευνα – συμπεριλαμβανομένου του μελλοντικού αεροπορικού συστήματος μάχης-επιτρέποντας στις Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν τις απειλές του αύριο και να βεβαιωθούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να σταθεί ώμο με ώμο με τους συμμάχους του σε όλο τον κόσμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail