Ο Σωτήρης και ο "σωτήρας" στο...καφενείο "Η αξαπόστατη στα βάσανα Ελλάς"

'Ενα παραλήρημα βλακείας και προσχηματικών δικαιολογιών για την επιβολή του νέου lockdown, από έναν πρωθυπουργό της εγκιβωτισμένης ανοησίας και των ανομολόγητων συμφερόντων κι έναν επιδημιολόγο της ασυναρτησίας και της επιβεβαίωσης ότι η γελοιότητα καλά κρατεί σε τούτο τον τόπο.

Του Στέλιου Συρμόγλου

Μια συνέντευξη με "καφενειακό" περιεχόμενο, που απέδειξε πως υπάρχει μια τελεολογία παρακμής της ελληνικής κοινωνίας, η οποία εκπηγάζει και από την τάση φαύλων κύκλων, που ελέγχουν τα ΜΜΕ και "συναρπάζουν" με τον αμοραλισμό τους.

Πολιτικοί της συμφοράς, δημοσιογράφοι της εξαγορασμένης επιβίωσης και εσχάτως άσχετοι και παχυλώς τροφοδοτούμενοι επιδημιολόγοι και λοιμωξιολόγοι με ρευστό χρήμα για το υποτιθέμενο ερευνητικό τους έργο, μετέτρεψαν τούτο τον τόπο σε φιδότοπο. 

Και μπορεί να εκληφθεί ως υπερβολή ή κυνική πικρία του γράφοντος τα παραπάνω, αλλά καμία γραφίδα με το αφοριστικό της στυλ και στην ύψιστη εκφραστική της δύναμη, δεν μπορεί να περιγράψει την έννοια της παρακμής στον τόπο μας, την πραγματική της εικόνα. Είναι σάμπως να προσπαθείς να περιγράψεις την εικόνα της θάλασσας μ' ένα ποτήρι από το νερό της!

Οι λέξεις της περιγραφής αυτής της κατάστασης, ιδίως με την "εμφάνιση" του κορωναϊού και των αλλοπρόσαλλων μέτρων, με το πρόσχημα ότι ακολουθείται η πρακτική άλλων χωρών, παρά την αγωνία που εκφράζουν με την ευφωνία τους τούτες οι λέξεις, ανασύρονται ρακένδυτες, διάτρητες και ηττημένες.

Κι αυτή η αίσθηση της "ήττας" των λέξεων, δεν ξεπερνιέται από άλλα σχήματα ανιχνευμένα με γuμνό μάτι, όπως η πολιτική ασυδοσία, η πολιτική υποκρισία, η αλαζονεία και η διάχυτη πολιτική ανικανότητα.

Αυτή η αξαπόστατη από τα πολλά βάσανα Ελλάδα, δεν ευτύχησε τα τελευταία ιδίως χρόνια, να έχει κάποια ηγετική φυσιογνωμία, η οποία δεν υποτάχθηκε στο νόμο της όσμωσης και δεν έκανε ό,τι τα συμφέροντα, εγχώρια και ξένα, ήθελαν. 

Και τώρα "βολεύει" ο κορωναϊός. Ο φόβος διατρέχει τους 'Ελληνες, οι οποίοι έχουν εθιστεί να ζουν στη μήτρα του φόβου, όπως έχουν εθιστεί να υποστηρίζουν τους Ταρτούφους της πολιτικής.

Η μεγάλη τραγωδία του 'Ελληνα σήμερα είναι ότι θέλει την ελευθερία του, αλλά είναι υποχρεωμένος να εμφανίζει ή να αποδέχεται τη δουλεία του ως ιδανικό ελευθερίας. Στο νέο lockdown θα αντιδράσει; 

Κατάβαθά του πάσχει από τον ζυγό και τη μιζέρια που ο φόβος του επιβάλλει, ενώ εξωτερικά προσποιείται τον θεματοφύλακα ιδανικών και ιδεών, την τήρηση των μέτρων για τον κορωναϊό, που, ενώ ούτε πιστεύει, ούτε υπολήπτεται, είναι έτοιμος να συνταχθεί με την καφενόβια πρωθυπουργική ρήση περί "ψεκασμένων".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail