Πρώτα ευρύτατη συμμαχία με τη Γαλλία, μετά με όλους τους άλλους…

Είναι πιστεύω σε όλους μας γνωστό, ότι η Γαλλία, εδώ και αρκετούς μήνες ηγείται μιας προσπάθειας, προκειμένου να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας λόγω των επιθετικών της διαθέσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Παναγιώτης Αποστόλου

Είναι επίσης γνωστό, ότι αυτές οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα είχαν επιβληθεί από την τελευταία Σύνοδο των ηγετών της ΕΕ στις 1-2 Οκτωβρίου, αν δεν προσέκρουαν στην φιλότουρκη πολιτική της Γερμανίας. Η οποία ωστόσο υποχρεώθηκε να δεσμευτεί, πως εάν η Τουρκία θα συνέχιζε την ίδια προκλητική επιθετική της πολιτική κατά δυο μελών – κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ελλάδα – Κύπρος), τότε θα δεχόταν την επιβολή αυτών των οικονομικών κυρώσεων.

Δεν χρειάστηκαν όμως παρά λίγες ώρες, από την λήξη εκείνης της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για να εκθέσει ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν ανεπανόρθωτα στα μάτια όλων των ευρωπαίων ηγετών, την φίλη του Άγκελα Μέρκελ! Αφού έβγαλε πάλι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο.

Έτσι από εκείνη την χρονική στιγμή το Παρίσι ξεκίνησε νέο γύρο προσπαθειών για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους Γερμανούς, για την αναγκαία επιβολή των οικονομικών κυρώσεων, αφού όπως θεωρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρ. Τ. Ερντογάν δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις των ηγετών της ΕΕ στις αρχές του Οκτωβρίου, συνεχίζοντας τις έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο.

Ως αποτέλεσμα των συνεχών γαλλικών πιέσεων, είχαμε για πρώτη φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να ψηφίζει με ευρεία πλειοψηφία, την αυστηρή επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία! Υιοθετώντας βεβαίως και τις προσπάθειες μέσω τροπολογίας, που κατατέθηκε από την Ελληνική και την Κυπριακή Αντιπροσωπεία! Οι παραπάνω συντονισμένες προσπάθειες είχαν ως αποτέλεσμα να μετρηθούν 440 ψήφοι υπέρ, 193 κατά και 53 αποχής.

Αλλά στο συγκεκριμένο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γίνεται έντονη αναφορά και στις νέες αυθαιρεσίες της Τουρκίας στην “πόλη φάντασμα” της Κύπρου, την Αμμόχωστο, όπου στα Βαρώσια ο Ρ. Τ. Ερντογάν δημιούργησε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων, με παράνομες ενέργειες! Την καλούν δε, την Τουρκία, να αντιστρέψει την απόφασή της για τα Βαρώσια αποφεύγοντας μονομερείς ενέργειες! Και καλεί το προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να επιβάλει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, ως απάντηση για τις παράνομες ενέργειές της!

Βέβαια όπως είπα και παραπάνω, η σκληρή απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά της Τουρκίας, είναι μια περίτρανη δικαίωση της γαλλικής πολιτικής, η οποία επεκτείνεται και στην πολεμική σύρραξη του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας! Όπου η Γαλλία διαφωνεί με όσα συνέβησαν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κατηγορώντας το Παρίσι την Άγκυρα, πως τροφοδοτεί την κρίση στον Καύκασο!

Να γιατί λοιπόν, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να συσφίγγει όλο και περισσότερο την συμμαχία της με την Γαλλία!

Από τη στιγμή, επιπρόσθετα, και όπως πολλές φορές έχω τονίσει κατά το παρελθόν, πως η Γαλλία θα εκθρονίσει την Γερμανία από τη θέση της ηγέτιδας χώρας στην ΕΕ και θα αναλάβει εκείνη τα ηνία της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Κρατών – Μελών της!!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail