Η ισχυρή γαλλική ναυτική ομάδα της Ανατολικής Μεσογείου - Ο ρόλος της Σούδας

Georges Leygues-class anti-submarine warfare frigate Latouche-Tréville (top left) stealth frigate La Fayette (bottom) and Horizon type air defense destroyer Forbin (right) form the SAG. French État-major des armées picture
Freepen.gr - Από τις 6 Νοεμβρίου, το γαλλικό Ναυτικό έχει αποστείλει τρία σκάφη επιφανείας για να σχηματίσουν την ομάδα επιφανειακής δράσης (Surface Action Group - SAG) στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει το navalnews.com:

Πρόκειται για τη φρεγάτα stealth, La Fayette, τη φρεγάτα ανθυποβρυχιακού πολέμου Latouche-Tréville κλάσης Georges Leygues και το καταδρομικό αεράμυνας τύπου Horizon, Forbin.

Αυτή η SAG υποστηρίζεται "περιστασιακά" από ένα αεροσκάφος της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας E3-F AWACS και ένα γαλλικό ναυτικό αεροσκάφος ATL2 Maritime Patrol (MPA). Το MPA αναπτύσσεται επί του παρόντος στη Σούδα στο ελληνικό νησί της Κρήτης. 

Η αποστολή αυτής της SAG είναι να βελτιώσει την αυτόνομη εκτίμηση της κατάστασης στην περιοχή αλλά και να δηλώσει με ορατό τρόπο την παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη δέσμευσή της για το σεβασμό της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και την ικανότητά της να παρεμβαίνει αποτελεσματικά σε περίπτωση παραβίασης του διεθνούς δικαίου.

φωτογραφίες: Γαλλικό Ναυτικό

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail