Σχεδόν δύο εκατομμύρια Τούρκοι εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Freepen.gr - Περίπου 383.000 επιχειρήσεις έκλεισαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, εγκαταλείποντας περίπου δύο εκατομμύρια εργαζόμενους και τις οικογένειές τους για να φροντίσουν τον εαυτό τους, δήλωσε ο συντονιστής εργασίας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης Veli Ağbaba.

Ενώ 252.690 από αυτές τις επιχειρήσεις έκλεισαν με απόφαση του ιδιοκτήτη, οι υπόλοιπες έκλεισαν με το προεδρικό διάταγμα της 17ης Νοεμβρίου που αύξησε τις προφυλάξεις, αποκάλυψε η έκθεση του Ağbaba, ανέφερε η daily Birgün στις 24 Νοεμβρίου.

"Η κυβέρνηση δάνεισε μόνο 25.000 λίρες σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και δεν έδωσε καμία οικονομική βοήθεια", δήλωσε ο Ağbaba, προσθέτοντας ότι ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία έδωσαν υποστήριξη αξίας χιλιάδων δολαρίων.

Ο Ağbaba πρότεινε η κυβέρνηση να εφαρμόσει σχέδια προστασίας εισοδήματος για ιδιοκτήτες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που κυμαίνονται από μηνιαίες 2.500 λίρες έως 3.500 λίρες ανάλογα με την απώλεια εσόδων τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail