Ερντογάν: Οι Τούρκοι πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ ακόμη και με τη ζωή τους!

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε το Σάββατο ότι "οι Τούρκοι πρέπει να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της Ιερουσαλήμ, ακόμη και με τη ζωή τους", τονίζοντας ότι αποτελεί "τιμή του ισλαμικού έθνους", ανέφερε το Πρακτορείο Anadolu.

Είπε: "ας αφήσουμε όλοι τις διαφορές μας στην άκρη και να συναντηθούμε στον κοινό παρονομαστή του Ισλάμ μπροστά στις επιθέσεις κατά των ιερών μας".

Ο τούρκος πρόεδρος συνέχισε: "παρατηρούμε την άνοδο του ιδεολογικού εξτρεμισμού, ο οποίος δεν διαφέρει από τις πρακτικές της οργάνωσης ISIS ή του Gulen, αλλά μάλλον βλέπουμε αρχηγούς κρατών να τον ενθαρρύνουν".

Ο Ερντογάν περιέγραψε αυτό που θεωρούσε "αντι-Ισλάμ" ως τον ιό ταχείας εξάπλωσης, λέγοντας: "εκτός από τον κοροναϊό φέτος, έχουμε αντιμετωπίσει τον ταχύτερα εξαπλούμενο αντι-Ισλαμικό ιό".

Επεσήμανε ότι "όλοι ακολούθησαν την κακομεταχείριση του Προφήτη Μωάμεθ πρόσφατα με το πρόσχημα της ελευθερίας της έκφρασης στη Γαλλία", προειδοποιώντας ότι "η προσβολή των ιεροτήτων των άλλων δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ελευθερία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail