Γιαϊτζί: Ο σεισμός στη Σάμο έδειξε ότι τα ελληνικά νησιά στις ακτές μας ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Freepen.gr - Ο απόστρατος Τούρκος, ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτζί, πατέρας της λεγόμενης Γαλάζιας Πατρίδας ισχυρίζεται ότι ο φονικός σεισμός της Σάμου απέδειξε πως το νησί καθώς επίσης και άλλα ελληνικά νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές βρίσκονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, αναφέρει η τουρκική aydinlik.tr.

«Η γεωφυσική πραγματικότητα συναντήθηκε ξανά με το νόμο της θάλασσας ανέφερε ο Γιαϊτζί σχολιάζοντας πως:

«Αυτός ο οδυνηρός σεισμός στη θάλασσα επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως ελληνικά νησιά όπως η Σάμος, που βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές, ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα».

 «Η ηπειρωτική Ελλάδα δεν επηρεάστηκε από αυτόν τον σεισμό, αλλά επηρεάστηκε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, με τη Σμύρνη να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές» σχολίασε ο Γιαϊτζί.

«Τα ελληνικά νησιά στην ακτή της Τουρκίας ανήκουν γεωγραφικά στην Τουρκία βρίσκονται στη φυσική προέκταση της ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας της ηπειρωτικής χώρας».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail